62 entry daha
  • beşiktaşlı yazar aksoy tarafından kaleme alınan kitap.
    çok satanlar listesini yıllardır meşgul eden bu eşsiz kitap, galatasaraylı ve fenerbahçeli okurlarlardan büyük ilgi görüyor.

    birinci bap

    beşiktaş 1903 yılında kurulmuştur. 1905'te ve 1907'de kurulan arkadaşlarından daha küçük olduğu iddia edilir. beşiktaşlı matematikçi devlet bahçeli, "107 yaşındaki adam, 105 yaşındaki adamdan nasıl küçük olur?!" açıklamasıyla bu iddilara cevap verse de görüşler değişmemiştir.
    şanlı bir geçmişi olan beşiktaş, armasında ay yıldız taşır. futbolcularını savaşta kaybetmiştir. kendisi hep mücadele eden taraftadır. emek verir, ter akıtır. beşiktaş göt büyütmez; götü büyükleri göt eder. beşiktaş üçüncü büyüktür.

    ikinci bap

    beşiktaş son 20 yılda 5 kez şampiyon olmuştur. beşiktaş'tan büyük olduğunu iddia eden fenerbahçe'nin de son 20 yıldaki şampiyonluk sayısı 5'tir. beşiktaş'ın son 5 yılda 3 kez müzesine götürdüğü türkiye kupası'nı 28* yıldır göremeyen fenerbahçe, beşiktaş ile oynadığı son 2 kupa finalinde kalesinde 7 gol görmüştür. beşiktaş üçüncü büyüktür.

    üçüncü bap

    beşiktaş'ın baba hakkı'sı vardır. beşiktaş, değerlerine sahip çıkar. takımın en önemli oyuncularından birini,* yanlış bir hareketinde hiç düşünmeden kapının önüne koyar. kaleci fevzi'nin* formasını içine giyip, attığı golü fevzi'ye armağan eden ilhan mansız'ı görmüştür bu takım. arif erdem gibi bir futbolcusu olmamıştır, olmayacaktır. bu takımın futbolcusu penaltı noktasını kazmaz!* "şerefinizle oynayın hakkınızla kazanın" sloganı bu takıma adanmıştır. yeri gelir, "eyyamcı yıldırım" diye bağırır bu takımın taraftarı; kendi lehine de olsa haksızlığa gelemez. rakipleri rade zalad'a 8 gol atarken,* o işine bakmıştır. malatya'ya gönderecek arabaları olmadığı için, büyük olamamıştır. beşiktaş üçüncü büyüktür.

    dördüncü bap

    efsane başkanı süleyman seba'dır. ne eline mikrofon alıp "saat kaç?" diye amigoluk yapan bir başkanı olmuştur, ne de 3 kez istifa edip 5 kez geri gelen, tesislerde futbolcu dövdüren bir başkanı olmuştur. sözüm ona 'memur zihniyetiyle' kulüp yöneten bir başkana "efsane" dediği için, kapıcı çocuğunu** teknik direktörlüğe getirdiği için asla büyük olamayacaktır bu takım. beşiktaş üçüncü büyüktür.

    beşinci bap

    beşiktaş'tan daha büyük olanlar el sikiyle gerdeğe girmeyi çok sever. twitter'da "8jk" yazan,* beşiktaş tribünlerine eliyle "8" işareti yapan* futbolcuları vardır bu takımların. kendileri 8 atmış gibi böbürlenirler. üçüncü büyük beşiktaş'ın kendilerini kadıköy'de 10 kişi, kalecisiz yendiğini* unutup, büyüklüklerini liverpool ile kanıtlamaya çalışırlar. bir diğeri*, beşiktaş'ın londra'da 2-0 yendiği chelsea'den ali sami yen'de 5 yer, gider tromsö'ye elenir ama her zaman büyük takımdır. beşiktaş şampiyon olur, fenerbahçe ve galatasaray kötü olduğu içindir; beşiktaş hak ettiği için değil! fenerbahçe ve galatasaray her şampiyonluğu hak etmiştir. çünkü onlar büyük takımdır. beşiktaş üçüncü büyüktür.

    (bkz: hasiktir diyorum hasiktir)
369 entry daha
hesabın var mı? giriş yap