• beşiktaş'ı onore etmektir. çöpten şampiyonluk kupası çıkaran bir takımın, 80 milyon nüfusu olan bir ülkede 3. büyük olarak lanse edilmesi çok büyük rezilliktir. kaldı ki bu takım 8-0 gibi bir mağlubiyet almış, türkiye'nin iyiye giden imajını yerle bir etmiştir.
  • tabi bu büyüklük kıstası sadece sportif başarılarla ölçülemez. bir camianın kendine has bir duruşu da olmalı. tribününde adam öldüren, tarihin en efendi başkanına ana avrat küfür eden, sonrasında yine bir başkanın 7 yaşındaki kızına söven bir taraftar profili de var bu takımın. 50 lig şampiyonluğu da olsa, en büyük olamayacakları aşikardır.

    sonrasinda şampiyonluk için sevmedik oluyor. e neden bu adamlarin anasina avradina sövdün dediğinde de, dut yemiş bülbül gibi susuyorlar.
  • beşiktaşlıların bile umrumuzda değil diyerek bir nevi kabul ettiği gerçek. beşiktaş büyük bir camiadır ama asla fenerbahçe ve galatasaray kadar büyük değildir olamaz. hem sadece futbol değil büyüklüğü belirleyen, diğer spor dallarındaki başarıları da katarsak fenerbahçe ve galatasaray iki büyük, beşiktaş üçüncü büyük, trabzon da dördüncü büyüktür.
  • tuttukları takım büyük diye onore olabilen süzme insancıkları ortaya çıkartan yaklaşımdır.

    sonra diyolar "neden uzaylılar bizimle temas kurmuyor?". önce bir bak canımıniçi kendine dışardan, dört duvar arasında sıkışıp kalma. hayvanlara bak, bitki yetiştir, yıldızları izle. yani bu kadar anlamsızlık arasında tuttuğun takım büyük diye onore olup etrafta onore onore dolaşırsan uzaylının senle kurduğu temas kafana balyoz inmesinden ileri gitmez gibi geliyor.
  • e tamam, tespit yapıldı, 3. büyük beşiktaş, sonra? neyin ispatı, neyin hırsı anlamadım ki arkadaş. bazı fenerbahçelilerle, galatasaraylıların anlaştığı, tek ortak nokta, kardeşlik türküleri söyledikleri tek argüman zaman zaman bu. şimdi ben de otursam, bin tane fenerbahçe'ye, bir o kadar da galatarasaray'a atacak bok, onların küçüklüklerini ispatlayacak bir sürü şey bulurum.

    şu an türkiye liglerinde seyrettiğimiz ve bize futbol diye seyrettirilen bu eğlence ne kadar sığsa, taraftarlar olarak, bizler de o kadar sığız. gidin lisenizde yapın büyüklük küçüklük muhabbetinizi. haydi!
  • fenerbahçe - galatasaray maçları ne kadar el clasico ise, bu önerme de o kadar doğrudur.
  • modern dünyanın şekillendirdiği tüketim toplumlarında gelişen insan profili, nitelikten çok niceliğe önem verme eğilimindedir. kendini göstermek, ben de varım demeye çalışmak bu zavallıların en çok enerji tükettiği konulardır. bu tür insanlar "olmak" değil, "sahip olmak" peşindedir. "sevgi" değil "beğeni" duyarlar. sevdikleri şeyin uzakta ama çok mutlu olması bir anlam ifade etmez, ona ihtiyaç duyarlar, yanlarında isterler. kendilerine yakın hissettikleri oluşumların değerleriyle değil, başarılarıyla mutlu olurlar. bunlar çoğunluğu oluşturan zavallı, sıradan insanlardır. hiçbir zaman tatmin olamayacakları aşikardır.
    şimdi fb ye bakıyorsun; hiç anlatmaya gerek yok, çirkeflik, rezalet diz boyu. ahlaksızlık yuvası...
    gs ye bakıyorsun; kendini entelektüel sanan cahillerin, aristokrat takılmaya çalışan kibirli liselilerin lobileşmiş kulübü.
    bjk ise gücünü herzaman değerlerinden alan muazzam bir sevgi bağı. dünyanın en büyük sevgi yoğunluğunun odağındaki mahal. işte esas büyüklük budur.
  • taraftar sayılarından bile anlaşılabilecek önermedir; hep fenerin mi daha fazla yoksa galatasarayın mı diye tartışmalar olur ancak hiç bir zaman en çok taraftar beşiktaştadır türünde laflar çıkmamıştır.
    şimdi büyüklükle taraftar sayısı ne alaka diyenler çıkacaktır; en büyük olduğunu iddia eden ama rakiplerinden daha az taraftara sahip kaç kulüp vardır?

    zamanın ötesinden: tey tey tey hayde hobaa, halaya gelin oturmaya mı geldiiik :)))
  • beşiktaşlıların "umrumuzda değil" demesi hiç de bunu kabul etmek değildir. sadece siz diğer takım taraftarlarının ömrü boyunca anlayamayacağı bir büyüklük anlayışı vardır biz beşiktaşlıların. yani siz değil üçüncü ister beşinci deyin o bizi gerçekten pek de ilgilendirmez. bizim için bir tane büyük vardır zaten o da bize yeter zaten. gelelim neden 3 büyükler diye bir şey var, beşiktaş galatasaray ve fenerbahce; türkiyede doğan neredeyse her çocuk bu üç takımdan birini tutar, bir de kendi yerel takımını tutar. tabi ki de istisnalar vardır ancak genel olarak böyledir. o yüzden bu üç takım istanbul takımı olmaktan çıkmış türkiyenin takımları olmuşlardır. yani bu büyüklük tartışmaları her zaman saçma olacaktır. tamam daha çok taraftarınız var, kağıt üstü başarılarınız belki daha fazla ve ayrıca fenerbahçe de galatasaray da gerçekten büyük kulüpler. biz hiç bir zaman "eeeooh onlar da ne" demedik zaten. ama gelip de sen az büyüksün sen az demeye de hiç gerek yoktur. biz bunlara gülüp geçmeye devam edeceğiz, bu takımı da en büyük şekilde sevmeye devam edeceğiz.
hesabın var mı? giriş yap