23 entry daha
  • sokollu mehmet paşa gibi osmanlı da bir döneme adını veren bir sadrazam çıkarabilmiş bir ırktır..bu olay osmanlı tarihinde ilk ve tektir aslında her dönem dönemin padişahıyla anılmasına rağmen bu süreçte ilk defa dönemin sadrazamıyla anılmaktadır. ayrıca süveyş kanalı' nı açma projesini de geliştiren de kendisidir..
    ek kaynak : http://tr.wikipedia.org/wiki/sokollu_mehmet_paşa

    vikipedia dan aldığım kaynakta sokollu nun boşnak olduğunu yazmasına rağmen gerek soyadının sırpça olması gerek şu anki bosna topraklarında bulunan köyün o zamanlarki avrupa haritasında sırp toprakları içersinde bulunabilmesi ihtimaliyle sokollunun sırp olması daha da güçleniyor çünkü dönem bilgilerine bakılrısa saraydaki sırp rus gürcü ve hırvatların oranı çok yüksek ki boşnaklara dair bir bilgi bulamadım belki de boşnaklar balkanların osmanlı elinden çıkışı sırasında milliyetçi yaklaşım göstererek sırplardan ayrılma ve kendi milliyetçiliklerini oluşturma çabasında olabilirler .aşağıda yazılan bu köy şu anki bosna 'ya ait bir toprak olabilir.

    bosna’nın vişegard kazasına bağlı rudo nahiyesinin sokkuloviçi köyünden bir devşirmedir. sırp olması kuvvetle muhtemeldir. sokullu beğ neslinden yani şahin oğullarından gelmektedir. "
    http://www.kibris1974.com/…dogru-mudurg-t21350.html
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap