6 entry daha
  • tahminimce, -eşcinsel olmadığımdan olanların yaşadığı durumu sadece tahmin edebiliyorum, empati evet- eşcinsel olarak içinde olunabilecek ideal koşullardan (diğer kişilerle mutlak hak eşitliği, cinsel yönelimden ötürü baskı görmemek vs açısından) daha zor, türkiye'de gerçek hayatta bir eşcinsel olarak varolabilmekten daha kolaydır.

    ideal'den uzaktır evet, ancak görünüşe göre bu bireyler bıkmadan usanmadan argümanlarını insanca ortaya koymaktan bıkmamaktadırlar; bu yaptıkları en azından okuma yazma yetisine sahip kişilerde olumlu değişimlere, anlayış değişikliklerine falan yol açabileceğinden ötürü güzel şeyler, her ne kadar varolmak ve sorunsuz kabul görmek için herhangi bir mücadele vermemeleri gereken ideal durumdan uzak olsa da.

    ha türkiye'de gerçek hayatta eşcinsel olmaktan kat kat kolaydır diye tahmin ediyorum ekşi sözlükte eşcinsel olmayı; keza maruz kalabilecekleri en ciddi tehdit nefret söylemi ve aşağılamadır -ki bunlar da az buz şeyler değiller, ama gerçek hayatta yüzyüze gelebilecekleri sırf "farklı olduğu için" öldürülebilme, fiziksel şiddet görebilme gibi durumlarla kıyaslanınca, sözlük ortamı en azından daha güvenlii ve tercih edilebilir kalıyordur. en azından fikirilerini rahatça paylaşma özgürlükleri oluyor.

    bak sözlükçü ne diyorum; bu insanlar sırf senden benden farklı bir şeyden hoşlanıyorlar diye (sen pırasa seviyorsan ben de pizza seviyorum misal, öyle düşün) her daim mücadele etmek durumundalar, kimi durumda da ölüm riski altındalar. senden benden farklı olduklarıiçin zorluk çektikleri durum da öyle çok seni beni alakadar eder bir durum değil; kendi cinsellikleri. hakkaten de ideal durumda bizi pek alakadar etmemeli aslında başkalarını cinsellikleri, ben başkasının özel hayatının politik argüman konusu olmasından oldum olası nefret etmişimdir, ama bak bu insanlar bunu tartışmak zorunda da kalıyorlar. özel hayatları politikleşiyor yani. özel olan politiktir diyorlar, çünkü kendi özel hayatlarına biz burnumuzu sokup duruyoruz. her türlü bir mücadele bir mücadele... yazaraken ben yoruldum, sen anla.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap