240 entry daha
  • uzun zamandır seyrettiğim en iyi film.

    --- spoiler ---
    film herkeste yarattığı gibi bende matrix havası yarattı, basit bir fikirle başlıyor, fikrin üzerine her geçen dakika yeni şeyler ekliyor yönetmen, dakikalar geçtikçe yeni karakterler katılıyor, di caprio ve marion'u zaten biliyoruz, sonra bi bakıyoruz 500 days of summer daki abi, bir bakıyoruz juno, sonra bir bakıyoruz last samurai daki abi, eames, kimyager, her geçen dakika hikaye genişliyor.

    hani bir nokta koyar merkeze sonra etrafına bir halka çizersiniz. aynen öyle, filmin yaklaşık 30-40. dakikasında hah dedim tamamdır, fikir tamamdır, budur, bundan sonra aksiyona bağlarlar, hayır, her an var olan fikri, daha da genişletip yeni halkalar koyuyor yönetmen, çok mantıklı halkalar ekliyor, kurguyu genişletiyor ve rasyonalize ediyor, rüyanın sizin benim hepimizin bildiği püf noktalarını filme serpiştiriyor, öyle ki fikirler, yeni fikirler, yeni boyutlar filmin sonuna dek neredeyse hiç durmuyor.

    gidin, seyredin, seyrettirin.
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
    - bütün havayolunu satın aldım, daha kolaydı...
    --- spoiler ---

    --- spoiler ---
    edit: dün gece filmden sonra 2.30da uyudum ve bir sürü rüya gördüm. filmden o kadar etkilenmişim ki tüm rüyalardan uyandığım anda film aklıma gelip durdu, garip oldum sözlük, çok garip.
    --- spoiler ---
1543 entry daha
hesabın var mı? giriş yap