149 entry daha
  • son zamanlarda izlediğim en güzel film olduğunu söyleyerek başlayabilirim gönül rahatlığıyla... filmin olağan üstü kurgusu seyirciyi içine çekerken, bir yandan filmin konusu ile merak uyandırırken bir yandan da düşüdürüyor.

    oyuncular için çok fazla şey söylenmiş zaten hepsi gayet başarılı, ancak leonardo di caprio'nun ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu bir kez daha görüyoruz.

    --- spoiler ---
    filmden çıktıktan sonra ağladım ciddi ciddi. hayır filmin sonu çok acıklı olduğundan değil, belki benden başka ağlayan olmamıştır. filmin hissettirdiklerinden. şu anda yaşadığım hayatın gerçeklik olmadığına dair kafama ektiği tohumdan dolayı... sanki şimdi ölsem, daha gerçek bir hayata uyanacakmışım gibi gelilyor. eğer ölümden sonra hayata inanıyorsanız, bir yerde öyle değil mi zaten? hayatlarımızın rüyadan ne farkı var?

    evet film insanı psikolojisine göre, filmin sonunda leonardo dicaprio'nun yaptığı gibi mükkemmel dünyayı yaratıp, orayı gerçekliği yapıp hiç uyanmamak veya intihar ederek gerçekliğe uyanmak istekleri oluşturacak kadar içine çekiyor.. (dikkat ! : intihar eğillimi oluşturabilir)
    --- spoiler ---

    filmin sonu da oldukça etkileyici olmuş. kesinlikle tekrar izlemek isteyeceğim bir film... şimdi gidip uyuyarak rüya görmeyi umuyorum.. bu film kesinlikle izlenmesi gereken bir film...
1635 entry daha
hesabın var mı? giriş yap