8 entry daha
  • sonuçları bilinemez ama oylama tipik bir burjuva tipi halk oylaması. bazı elzem sosyal hakların bazı rejimsel sorunlarla birlikte halk oyuna sunulması. geçmişte de böyle olmuştur. iş yasasının değişimi hep tartışmalı kanun tasarılarıyla geçirilir ya cumhur başkanı ya anayasa mahkemesi ya da halk oylamasında cortlar.

    neyse şimdi... asıl iddia daha bir bomba; bu anayasa değişikliğiyle demokrasi geleceğmiş.

    yürütmenin başı, üniversite rektöründen, baro başkanına, yök başkanından anayasa mahkemesine, yargıtay, danıştay, sayıştay üyelerinden hsyk üyelerine tüm atamaları yapan adamsa, en yüksek oyla seçilmiş adamın atanması demökresi adına yapılamıyorsa bu iş böyle gider. güçler ayrılığı ilkesi denen şeyi içlerine sindiremeyenlerin demokrasi demesi çok hoş. on iki eylülün atığı partiler kanunu ve seçim kanunuyla yasamanın üç dört adamın emrine bırakıldığı yargıya, üniversitelere yürütmenin başı tarafından tam tabiriyle sikine göre atama yapıldığı ve özerkliklerinin hiçe sayıldığı sistem demokrasi ise sıçayım böyle demokrasinin orta yerine.

    çok demokratlarsa partiler ve seçim kanunu değiştirsinler görelim. lider sultasını kırıp parti içi demokrasiyi getirsinler, barajı indirsinler (kaldırsınlar bile demiyorum), yargının yürütmenin kontrol edeceği yasama ve yürütme tarafından belirlenmesini engellesinler. bilimi iktidar savaşlarından bağımsız kılınmasını sağlasınlar, yök'ü kaldırsınlar. ama yok bunlar böyle olursa demokrat akp hükümetine ergenekon örgütlenmesi daha kolay darbe yapar dimi sevgili sığlar, sığırlar.

    ulan yıllardır cahil kalması için elinizden geleni yaptığınız heleki 12 eylülden sonra iyice beyni alınmışa dönen bu halkı geniş bir kesimini kandırmak çok kolay. ama bari şu yaptığınıza demokrasi diyipte insanı şu burjuva demokrasisinden de soğutmayın.
258 entry daha
hesabın var mı? giriş yap