5 entry daha
  • fenerbahçe'nin şampiyon olamama nedeni daum olmadığından biraz düşünebilen bir fenerbahçeliyi gerçekleşir ise germeyecek gelişmedir.. netekim daum fenerbahçe'de görev yaptığı hiç bir sezonda ligi 3.sırada bitirmemiştir. 2 kez şampiyon olmuş, 2 kez de son maçta şampiyonluğu başkasına bırakmıştır. haliyle daum türkiye ligi ve fenerbahçe için başarısızdır demek saçmadır.. daum, türkiye ligi için yeterli bir teknik direktördür..

    bununla birlikte, daum geleceğin takımını yaratacak mantalitede değildir.. risk alıp gençleri oynatmak ve takıma yeni oyuncular kazandırmaktan uzaktır.. amaca odaklı bir disipline sahip olduğundan oynana futboldan ve takımın geleceğinden çok o gün kazanmayı düşünür.. bu yapısıyla kendinden sonra geleceklere miras olarak mükemmel bir takım bırakabilecek ve kendisine hedef olarak avrupa'da başarı sunulmadığı sürece avrupa'da başarı getirecek bir yaratıcılığa sahip değildir.. bu açıdan düşünüldüğünde ise daum'un kalması düşündürücü olur..

    aslolan onun devam edip etmemesi değil, inanılan bir teknik direktör ile uzun vadeli bir ilişkiye girilmesidir.. ne bileyim, ertuğrul sağlam ile 10 yıllık kontrat yapılabilir mesela..
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap