9 entry daha
  • hatalı bir recep tayyip erdoğan beyanatıdır. masum filistinli çocukları katleden, birleşmiş milletler binasını topa tutan, uluslararası sularda gemi basıp adam öldüren israil ne kadar terörist ise, filistinli sivilleri canlı kalkan olarak kullanan, tel aviv'de ve israil şehirlerinde canlı bombalar ile masum israilli çocukları katleden hamas da o kadar teröristtir.

    birini ikrar, diğerini inkar etmek çelişki olur***

    denir ki "dünya ölülerin değil, yaşayanlarındır" ve doğarken ülkemizi seçme hakkımız olmadığından, her bebek babasının, anasının, ırkdaşlarının, "dindaşlarının" günahlarından arî doğar. her çocuk masumdur. çocukların oynadığı bir sokağa havan topu atmak ile çocukların olduğu bir otobüste canlı bomba patlatmak arasında alçaklık olarak hiç bir fark yoktur.

    bir siyasi ideolojinin, baskı ve özellikle şiddet kullanılarak, sivillerin güvenliği hiçe sayılarak kabul ettirilmeye çalışılması "terör"dür. bu tanıma göre israil de teröristtir, ki başbakan bunu isabetle belirtti "devlet terörü" diye, hamas da teröristtir.

    şu anda "kutsal topraklar"da barışın sağlanamamasının birinci sebebi kan ve vahşete alışmış, çözüm aramak yerine sorun yaratan bir takım israilli politikacılar ve ordu mensupları ise, birinciliğe yarışan diğer sebebi de reformist politikacıları ve halkı saldırılarla sindiren, yaşına, cinsiyetine, mesleğine bakmadan israilli öldürmenin ve bu yolda ölmenin kutsal olduğuna inanan hamas'tır. halbuki asıl kutsal, asıl dokunulmaz olanın insan hayatı olduğunu unutur iki taraf da.

    ama çıkıp derseniz ki "müslüman soykırım yapmaz, terörizm hiç yapmaz", orasını bilemem.
75 entry daha
hesabın var mı? giriş yap