870 entry daha
  • fethullah gulen'in gazze'ye yardim gemilerine yapilan operasyona verdigi tepkinin, su ana kadar cizdigi tabloyla uyum icinde oldugunu soylemek gerekir. fethullah hoca abd'nin irak'i isgaline ne dedi ki? felluce katliamina tepkisi ne oldu? uzerine fethullah hoca'nin esas insanlik drami olan gazze'de binlerce kisinin olduruldugu operasyon ve ardindan uygulanan ambargo konusunda yaptigi bir aciklama var midir? israil'in guney lubnan'a saldirip binlerce insani oldurmesine karsi bir aciklama yapmis midir?

    bunlari yapmayip sadece son rotamız filistin yükümüz insani yardım saldirisiyla ilgili bir aciklama yapsa, bu fethullah hoca'yi temize cikarmaz, sadece ic kamuoyu icin milliyetci bir tepki ve sirf akp'yle olan isbirliginden olurdu, baska bir seyden degil. ama neyse ki fethullah hoca cizgisini bozmamis ayni cizgide devam etmis.

    son flotilla saldirisinin daha onceki cok buyuk insanlik dramlarindan farki akp'nin bu isin aktif tarafi olmasidir. farkli olan akp'nin samimi ya da show amacli israil'e karsi boyle bir ise girismisken fethullah hoca'nin her zamanki cizgisini devam ettirmesidir. yoksa fethullah hoca'nin 11 eylul'e verdigi tepkiyi irak isgali ile kiyaslarsaniz zaten politik cizgisini gorursunuz.

    peki ne olur bu aciklama muritlerini etkiler mi? adam amerika'da cia ortadogu sefleri, cia ajanlariv e askeri istihbaratcilarin referansiyla kaldi diye haber cikiyor ses yok. bu cemaatin uyeleri eski sovyet ulkelerinde cia'in isini goruyor diye haberler cikiyor ses yok. muritleri onlardan etkilenmedi de bu aciklama mi etkileyecek? hic sanmam. simdi bir iki gun sessiz kalirlar, sonra aynen devam.

    eger cok tepki olursa, cevresindekilerin uyarisiyla, hocaefendi goz boyamak icin bir iki gun sonra ic kamuoyu icin ayri bir mesaj yayinlar. muritleri de "bak gordunuz mu?" diye onu buraya tasir.
6175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap