395 entry daha
  • filistin sorununda sozu gecen herkesin istedigini elde ettigi saldiridir. israil gemilere el koyacagim gazze'ye ulastirmayacagim dedi istedigini yapti. ihh ses getirecek bir eylemle israil'i tahrik edip uygulanan vahseti dunyaya gostermek istiyordu onlar da elde etti istediklerini. a.k partisi hukumeti davostan elde ettigi populerlige su gunlerde ihtiyac duduyordu onlar da bu vesileyle yine fatih kesilme imkanini yakalayip istediklerini elde ettiler. peki ne oldu? dokuz insan oldu. yaralilarin sayisi net degil. olenler belki sehit olup cennet hayali kuruyorlardi belki de gercekten gazze'ye ulasabileceklerine inaniyorlardi emin degilim ama onlar da istediklerini elde etmis gibiler. sonuctaysa filistin sorunu geldigi sekliyle surmekte, bu sorun yuzunden olen insanlarin listesine dokuz insan daha eklenmekte.
    peki insanlar olmeden de bu eylem yapilabilir miydi? denklemin karsi tarafinda duran israil olsa da bu mumkundu bence. gemidekilere sopalarla askerlere dalmalarina musaade eden kaptanindan tut su organizasyonu yapan herkesin bu olumlerde israil kadar payi var unutulmasin.
    insanlar gercekten gazzeye ulasacaklarini mi zannediyorlardi da bunu helikopeterle gokten inen, botlarla gemiye tirmanan askerlere sopayla girerek basarmaya calistilar? hem elde sopalarla pasif direnis mi olur? karsi tarafin gozu donmus uluslararasi sularda bu eylemi yapabiliyor sen de yangina korukle gidip askerlere saldiriyorsun.
    sonra sunu sormak dusuyor bize. insanlar olmeden de bu eylemin yapilabilecegi ortadayken organizasyondaki bazilari bunun yeterince ses getirmeyecegini mi dusunuyorlardi da askerlere saldirilmasina goz yumdular?
    filistinlilerin ihtiyac duydugu mucahitler kafalarini kullananlar, gaza gelenler degil.
294 entry daha
hesabın var mı? giriş yap