15 entry daha
  • insanların fikirleri ve dayanakları vardır kimisi gazzeye yardım yapılması gerektiğine inanır, kimiside israil'in kendince hakları olduğuna, kimse karışamaz. ancak bu yardıma destek verenlerin vermeyenleri israil lobicisi demesi , insani yardım gibi ulvi bir amacı varken sabah 5 çeşit kahvaltı gibi ajitasyona vurması hem yaptıkları işin değerini düşürüyor hemde kafa yapılarının pekde insani haklar gibi şeylere yormadığını açık ediyor.

    yardım meselesine gelince

    aylardır filistin ve israil'de yaşayan ve burada insanların hikayelerini intifada yaşadıklarını dinleyen biri olarak. gazze halkının başının ambargodan çok başlarındaki gözü dönmüş hamas yönetimi olduğunu rahatlıkla söylebilirim. kafalarına göre hukuk uygulayan burnunu çıkaranın kafasına silah dayayan gazze halkının başı israil ambargosuyla tamamiyle ezilmiş durumda. hamas'ın mısır'a kafa tutup sınırdaki askerlerine ateş açıp öldürmesiy'le tek dayanağı mısır'ı da kaybeden insanlar tünellere mahkum edlimişler.

    kısacası demek istediğim şey madem ezilenlerden yanasınız sonsuza kadar destek verirdim ama herşeyin göründüğü gibi olmadığını ve antisemitizm 'de ırkçılık olduğunun farkındayım. belki amacınız gerçekten insanlığa hizmet o zaman önce bilgilenin durumdan ve kimlere hizmet ettiğinizden emin olun.

    hatta davanızda ciddiyseniz benim size önerim boşverin o paravan yardım kuruluşlarına paranızı akıtmayı (onlar buluyor siz korkmayın) gidin bir uçak bileti alın (git gel 300 ytl) batı-şeria'yı ve israil'i gezin , insanlarla konuşun gelin bu bilgilerinizi burada yazın iki dolu gemiden çok daha fazla insani yardım sağlamış olursunuz.
194 entry daha
hesabın var mı? giriş yap