10580 entry daha
  • --- spoiler ---

    hala inatla, "hayatın sırrını mı vereceklerdi ki yeeaa, ne bekliyordunuz ki yeaaa, tüm sorulara cevap yeaaa" diye dizinin finalinden tatmin olmayanlara laf sokmaya çalışanlar var. sabaha kadar kötüleyin lütfen durmayın ama bu böyle, fiyasko bir final.

    ha bir de entel muhabbeti yapıp olayı yapımcıların-senaristlerin başarısına, herşeyi para-reyting tadında yorumlayanlar var, ha bir siz akıllısınız diyorum onlara da, gerzek yorumları ile başbaşa bırakıyorum, sıkıcısınız, aptalsınız, iki satır yoruma bile değmezsiniz. neyse;

    bunu lost'u dizi tarihinde eşi benzeri olmayan bir dizi olarak gören biri olarak söylüyorum. evet böylesi gelmeyecek, evet lost'un tadı, izlediğim sezonların heyecanı bambaşkaydı. lost'un benzeri zor bulunur kabul...

    ama siz de kabul edin be kardeşim artık, final lost'a yakışmadı. tüm sorulara cevap beklemedim asla ve asla, naçizane dileğim bu mükemmel senaryonun aynı derece kaliteyle sona bağlanması idi. ne gördük peki, "ışık","adanın tıpası","araf" bu... lan bunlar 80 senelik klişeler, tıpayı saymassak ama o da banyolarda var zaten.

    sonuç olarak bana şunu açıklayın, eline 6. sezonu alan biri, önceki sezonları izlemese dahi, haaa lost bu muymuş der geçer. aklında hiç bir soru olmaz, zaten önce bu sezonu izlese sonra geriye dönse, "lan bu bölümler ne alaka" der. bunda hem fikir miyiz, ee daha "hayatın anlamını mı verecekler", "ne bekliyordunuz ki" yorumlarını yapıyorsunuz.

    "eşşeğin sikini" bekliyorduk. lost'a yakışanı bekliyorduk lan daha ötesi var mı. lost bir efsane, ama efsane ötesine geçmeyi bu sezon itibariyle geri tepti.

    --- spoiler ---

    adamlar 6x17'de ekrana bir klozet bir de sıçan adam çıkarsalardı, 1.5 saat ossura ossura sıçsa, kütükleri klozete bıraksa, sonra dann diye "lost" yazısı çıksa ve bitse. "ne bekliyordunuz ki, hayatın anlamı mı yeaaa" yorumları yaparsınız, yahu hakkımız değil mi beğenmemek, yetersiz bulmak. yaptığınız fanatizm mi, salaklık mı bilemiyorum.

    bir de sevgi kelebekleri var. bize yaşattığı için çok teşekkür ediyorlar. lan yarram, ben lost nedir diye sorana, "böyle dizi yok be abi" derdim hep. ee şimdi versem tüm sezonları birine, bu finali bilmenin ağırlığı ile, tavsiye etmeye korkarım. aynı hayal kırıklığını yaşatmaya utanırım.

    neymiş, her sorunun cevabı olmazmış. lan sikik her sorunun cevabı olmaz da, özellikle insanlarda merak uyandırıp bunca yıl sonra sikimsonik bir sonla bitirmek, en hafif tabirle yalancılıktır, yiyemiyeceğin bokun altına yatmaktır. ne demişler bir hikayenin en etkileyici yanı sonudur, sen sonunu bağlayamadıktan sonra, sokayım afedersin yaşattıklarına.

    jack shephard reis'in hatırı da olmasa daha yazacaktım ama neyse. üşüyoruz jack reis.

    (bkz: lost/#19142951)
    (bkz: lost/#19142017)

    sorgulamayı sevenler için de kısaca;

    (bkz: lost/#19141695)
4023 entry daha
hesabın var mı? giriş yap