150 entry daha
  • ufacık ayrıntılar hayatın akışını öyle çok değiştirir ki! bir bakış, bir gülüş, basit bir kelime ya da o kelimenin söyleniş şekli o yandan alır öbür yana atar hayatı... olasılıklar sonsuzdur, ufak tefek farklılıklar da olsa kiminin sonu aynı kapıya da çıksa. işte "keşke" bu küçük detaylara takılıp kalanların, "peki ya öyle olsaydı?"ların arasında kaybolanların kafasında büyüdükçe büyüyen, onları şimdiyi/sonrayı düşünemez hale getirendir.

    bu kadar basit şeylerin büyük sonuçlarını hayal etmek hem inanılmazdır hem de alabildiğine ürkütücü. hayatın akışı içinde küçücük hissettirir insanı kendine; ama bir yandan da bir bakış ile pek çok şeyi değiştirecek denli muktedir. zaman zaman halihazırda var olan şeylerin/durumların aslında nasıl farklı olabileceklerine kafa yordurur yahut bazen salt pişmanlık içerir yapılanlara dair, "hiç yaşanmasaydı"lar yankılanır zihinde.

    keşkeler tehlikelidir. hele ki keşkesiz hayatınıza dolmaya başladılarsa; dünü, çok daha önceki günü sorgulatıyorsa size tekrar tekrar; sizi siz yaptığını bildiğiniz ayrıntılardan pişman ediyorsa siz ne kadar hayatınızın aynı gittiğini, mutlu ve rahat olduğunuzu hissederseniz hissedin basit de olsa koca bir değişiklik var onun tam ortasında... orada olmaması gerektiğini adınız gibi bildiğiniz, hayatınızda istemediğiniz ama kontrol edemediğiniz; her seferinde bir köşeden başını uzatıp kaş göz eden keşkeler.
414 entry daha
hesabın var mı? giriş yap