9843 entry daha
  • --- kıllandıran spoiler ---

    ipin bir ucu (6x12*): ilana pisi pisine öldü ya hani. peki nasıl öldü? ajira uçağını havaya uçurmak üzere black rock'tan aldıkları dinamit elinde patladı. alevler içinde kaldığını gördük, yani yanarak öldüğünü kabul edebiliriz. (cesedi paramparça olmuşsa bile orasını karıştırmayın artık.)

    ipin öteki ucu (5x16* / 6x09*): peki jacob bu hanımkızı hastanede ziyaret ettiğinde ne haldeydi? muhtemelen yanık tedavisi gördüğü içün bütün viçüdu sargılarla kaplıydı. ve o hale nasıl geldiği, niçün o durumda olduğu dizi boyunca hiçbir zaman açıklanmadı. minik bir detay; dikkat etmişsinizdir, hastane koğuşuna girdiğinde jacob'un yüzündeki ifade, sankim ilana'nın başına gelenlerden kendisi sorumluymuş gibicesine utançla karışık pişmaniyeli bir üzüntüyü yansıtıyordu.

    komplo teorisi damarından gidersek akla iki soru geliyor: 1. lan? 2. yoksa?

    şimdi birleştirelim bu iki ucu: acep lost'a özgü bir garip zaman döngüsüne mi, bir ters taklaya mı şahit olduk? jacob, baba şefkati gösterdiği ilana'yı dinamitle yanarak öldükten sonra diriltti de rusya dolaylarında bir hastaneye mi yatırdı ve sonra da ziyaretine gitti ve ex post facto yardımına ihtiyacım var dedi?

    biliyorum çok uçtum ama burası lost vadisi, burada her şey mümkün. ayrıca, çok mu kritik bir ayrıntıdır bu? yoo, sadece gece gece aklıma geldi işte. bir ihtimal.

    --- spoiler ---
4754 entry daha
hesabın var mı? giriş yap