1362 entry daha
  • yerel secimlerde sakinligi ile ne kadar cok oy toplayabilecegini kanitlamis kisi olarak chp'nin oy oranini arttiracagi kesin kisi kendisi.
    fakat is basa gelmekle bitmiyor. bunun en guzel ornegi antalya'da ki mevcut durumdur. gayet duzgun, basarili, saygin bir akademisyen belediyecilik vasiflari olmadigi icin hem kendisi hemde sehir zorlanmaktadir. bunun buyuk olcekli hali de kemal kilicdaroglu'nun basbakanliga gelmesi ile olacak bir durumdur. turk siyaset tarihi gecmiste de sakin ve duzgun politikacilar gormustur. bunlarin en guzel ornegi de merhum bulent ecevit'tir. tekrar kilicdaroglu'nun "silik" olmasi sorununa donersek basbakan olmanin gerektirdigi seyler arasinda "anani da al git", " teget gecti" vb. gaflarin yeri yoktur aslinda. malesef son 7 yildir bu tur muameleye halk olarak cok sik maruz kaldigimiz icin bize bu artik bir norm olarak gelmektedir.

    aslinda basbakanlik veya liderlik icinde bir girisimci ve atilgan gomlegi barindirir. bu gomlegi giydin mi uzerine tam oturmali. ne rte gibi uzerine sigmayip parcalanmali ne de kilicdaroglu gibi bol gelmemelidir.

    egitim sistemini, issizligi ve bunun gibi bircok agir sorunu cozmek icin direncli ve israrci bir karakter lazim gelir. oyle ki kisi sozunu dinletebilmeli ve uygun gordugu yontemi uygulatabilmelidir.
    benim televizyondan izledigim kadari ile her ne kadar kilicdaroglu cok sistemli calisan ve iyi arastiran biri olsa da i. melih gokcek karsisinda gostermis oldugu (her ne kadar aldigi terbiyeden de olsa) dusuk basa cikma kabiliyeti ile benim guvenimi sarsmistir. ha tabi belki idareci pozisyonunda cok daha basarili olabilir. bununda ornekleri var. bill gates mesela hic bir zaman iyi bir lider olarak kabul edilmez fakat isletmeci(managerial) yonu inanilmaz basarili bulunur.
    eger kilicdaroglu'da bu sekilde bir performans sergileyecekse sonuna kadar kilicdaroglu. ha aslinda su anda hem baska aday cikmamasindan ve olsa bile bundan daha iyisi olamayacagindan oturu yine sonuna kadar kilicdaroglu.
    fakat su da bir gercek ki kesinlike biraz etrafinin gazina gelmistir. umit ederim ki basbakan olurken veya olunca basini yemezler.
    ayrica hersey bir yana varin antalya belediyesi gram is yapmasin yeterki bu sehrin bir onceki secimde yaptigi ayipi ortadan kaldirsin.
    yani kilicdaroglu silikmis lider olamazmis cok da onemli degil yeterki akp ve rte saltanati son bulsun. bu ayip da sona ersin en kisa zamanda.
64183 entry daha
hesabın var mı? giriş yap