9749 entry daha
  • lütfen dikkatli okuyun,

    --- son derece bilimsel gerceklere dayanan spoiler ---

    dizinin ucu einstein'a gidiyor ve yine sanırım son derece bilimsel bir açıklama faraday'dan gelecek.
    çünkü gerçekte elektromanyetizmayı bulan ve ışıkla ilgili olduğunu yıllarca iddia eden michael faraday'dı. yani faradaya göre ışık elektromanyetik bir dalgaydı. ama ıspatlayamıyordu.
    bu iddiasını ona yardım eden bir matematikci james clark maxwell sayesinde kanıtladı, neydi o kanıtladığı?
    bir sabit, neydi o sabit? (the constant)

    ışık hızı "c"
    300.000km/s
    ışık hızı olmadan bu denklem gerçekleşmiyordu. yani döngü ışık olmadan olmuyor.
    ışık bütün döngüyü sağlayan elektromanyetik bir dalga.
    .

    hatırlayaım einstein'ın takıntısı neydi? ışık.
    herşey nerden çıktı ortaya? einstein'ı herşeyi düşünmeye iten neydi?
    ışık..
    çünkü einstein ışığa inanılmaz meraklıydı. hatta bir dostuna "tanrı ışık olarak aramızda dolaşıyor" dediği iddia edilir. -tam karşımda resmi de var şimdi fena oldum bak-
    einstein maxwell'e hayranlık duyardı bu arada. ek bilgi.

    jack'in kırdığı ayna olayı;

    ışık hızıyla aynı anda giderseniz aynaya baktıgınız da ne görürsünüz? kesinlikle kendinizi değil.. sizden gelen ışık aynaya ulaşamaz. şimdi burda ben bir teori atıyorum: enerji tünelindeki başka bir yansımayı görebiliriz..mümkün. açıyı dğeiştirdikçe daha başka yansımalar...

    neyse benim teoriyi bir kenara bırakalım einstein a gore zaman, ışığın manyetizma ve elektriğe dönüşmesiydi. zaman, ışığın sabit hızıydı. ışık yavaşlarsa zaman yavaşlar. hız konusunda konuşmak isterseniz 4. boyuttan bir koordinat vemek zorundasınız o da yine zaman.

    şimdi, ya bu ada stabil bir ışık hızında falansa yani zaman onemini kaybettiyse? ışık tünelin içinde durduğuna göre ışık hızında olabiliriz adada. çünkü ışık hızındaysak ışık bir kütle gibi görünebilir, tüneldeki gibi.

    bu zamanda sıçramalar falan son derece alakalandırılabilinir, hatta flashforwardler izliyoruz uçak normal yollardan inmiş oluyor. zamanla oynayınca bu da mümkün. constant (sabit), formuldeki sabit olabilir mi? tabiki olabilir! en başta bir vurguladım zaten.

    einstein ın nobel aldığı konu da ışıktı. herşeyin başlangıcı. einstein'ın dördüncü makalesi ışık zaman ve uzay (space: boşluk) üzerineydi siz bunu zaten duymuştunuz, özel görelilik teorisi. (relativity)

    e=mc2
    enerji, kütle, ışık.

    ışık hızını geçemeyiz, ışık hızını geçmeye çalıştıkça kütlemiz ağırlaşır. enerji (e) burda kütleye (m) dönüşüyor.

    black smoke? sizce mağaraya girip ruh (enerji) ışık sebebi ile kütle kazanmış olabilir mi.. içindeki elektrik dalgalarını hepimiz biliyoruz zaten. neyse bu da aklıma geldi ama gerçeğe donelim.

    madde nedir? enerjinin yoğunlaşmış hali.

    m, e ve c.

    bunların hepsi lost'a maskelenebilir. cidden ben denedim çok uyuşuyor.

    hatta dharma gibi bir bilim topluluğu veya mısırlılar bu adadaki enerji kaynağını keşfetmiş ve e=mc2 -ki gerçektir- deney alanı olarak kullanmış olamaz mı?
    adadaki bombayı hatırlayalım. en büyük enerji atom parçalanmasından çıkıyor, lost'a uyarlayalım formulu: e (bomba) m (ada,insanlar kütle yani) c (ışık hızı, mağaradaki ışık diyelim buna)

    örnekleyelim;
    m =1
    c=4 ışık hızı sabit. dizide cok c4 patladı diye 4 verdim:)
    e=16

    yani;

    16=1.4^2

    bomba patladı, enerji açığa çıktı ve diyelim ki 32 oldu, ışık hızı sabit olduğundan ada da kütle artışı olmak zorunda ve 2 oldu (çok basit anlatmaya çalışıyorum) bu olması gereken farkda gelenler olabilir mi dersiniz. neden olmasın?

    32=2.4^2

    ya da adadaki herhangi bir enerji açığa çıkması, hatch'in uçtuğunda ortaya çıkan muazzam enerji gibi, kütle artışına sebep olabilir mi?... evet uyandınız sanırım biraz.. tabiki olabilir! hemde manyetik enerji, enerjinin en babası.. hatch patladı uçak düştü. enerji açığı kutle ile kapandı. (adanın toplam kütlesi)
    adaya birilerini getirmek için o bombayı patlatmış olabilirler mi.. ve desmond broya adaya kimsenin gelmesini istemedikleri için bunları gir demiş olabilirler mi.. adayı saklı tutmak için.. bu konu çok onemliydi hatırlayın.

    birçok detayı bu düzeye oturtabiliyorum kesin sonuç bu değilse bile temelinin bu olduğunu düşünüyorum. yani populer yapmak için ekleyip çıkarılmış bir çok bilgi tabi ki vardır lakin ana çizgi bu.hatta bu şarap olayını da çözdüm gibi şimdi aklıma geldi ama çok uçuk uyurken bi düşüneyim.
    aha da dedim. çıkmazsa çok şahane göt olurum.
    ama bilirsem lost benim için çok farklı bir anlam taşıyacaktır.

    ve evet, saat şu an 23:12 , 48 dakika daha bekleyip bu entryi herkes okusun diye tam 00 da girmeye çalışacağım.

    --- spoiler ---

    ne lost forumları takip ederim ne bişey, sadece sozlukten okudum bugüne kadar. el emeği göz nuru teorimdir.
4855 entry daha
hesabın var mı? giriş yap