9665 entry daha
  • 6x15 ile birlikte finale iyicene yaklaştık. herkes düşünmüş, yazmış; bize de yazmak düşer diyerekten paylaşalım.

    --- spoiler ---

    öncelikle açıklık getirmek istediğim düşünce: "yok şarapla geçti, yok dokundu" mevzusu. şahsi kanaatim bu iş niyete bakıyor. yani adada güce sahip olan kişi veya kişiler bazı şeyleri niyetlediğinde beceriyor. örneklemek gerekirse; üvey anne'nin jacob'ı, jacob'ın richard'ı ölümsüz etmesi, 2 kardeşi birbirine zarar verememesi üzerine kural koyması gibi.

    kendi düşünceme göre üvey anne kişisi adayı ve adanın güçlerini koruma amacıyla seçilmiş bir kişiydi ve duman olup ortalığı dağıtma özelliğine sahipti*. (bunu yakıp yıktığı köyden dolayı dedim.) neyse efendim, teyzemiz jacob'ı ölümsüz etti ve gücünü ona aktarmaya niyetlendi*. sonrasıydaysa öldü ve jacob koruyucu oldu. sonrasıydaysa jacob'ımız mib'i ışığa atınca ortada bir hata meydana geldi ve mib'in ruhu dumana girdi. bunu da şurdan anlarız: farkettiysek ki vücut vücut gezse de blacksmoke, düşünceler olarak mib'in düşüncesinde. yani adadan çıkmayı kafaya koymuş duman, john locke gibi adada kalalım diyen adamda vücut bulsa dahi. devam edelim... mib ışığa gidince aynı zamanda güç de kazanmış oldu haliyle ve o da başladı ardından "niyet ettim sayid'e nadia'yı vermeye" gibi şeylere.

    sonuçta jacob adayını seçti ve güçlerini verdi. bize de görmek düşer. çıkaracağımız ana fikirse mühim olan niyet etmektir. dinimiz amin..

    --- spoiler ---
4938 entry daha
hesabın var mı? giriş yap