1485 entry daha
  • son yirmi yıldır ister istemez takip ettiğimiz ve tanıdığımız bir siyasetçidir. aynen demirel gibi iyi bir siyesetçidir. kötü bir liderdir. çok kötü bir solcudur. özellikle son on yıldır ağzından emekçileri, bu ülkede ezilen halkları savunan doğru dürüst bir söz çıkmamış, bu yönde samimi hiçbir eylemi olmamıştır. siyasi çıkışlar ve çeşitli iktidar gruplarıyla kavgaların ötesine geçememiş, sadece bir siyasetçi olarak kalmıştır.

    onun liderliğinde chp de, yeniden eski milliyetçi ve statükocu kimliğine iyice bürünmüştür. ülkedeki sol görüşlü genel eğilimler de chp'den ve kemalizmden bir türlü kopamadıkları için türkiye her zaman sağcı ya da liberal soyguncuların iktidarlarında sürünüp durmuştur. son yıllarda iktidarı elinde tutan kısmen demokratik hamleleri olsa da aynı soyguncu, yağmacı mantıkla koltuğa sahip çıkan partiler de deniz baykal gibi güçten başka tapınacak tanrısı olmayan chp yönetimi sayesinde doğru düzgün bir eleştiriye ve muhalefet engeline takılmadan ipini koparmış azgın bir aygır gibi uçuruma koşmaktadır. beraberinde ülkeyi de sürükleyerek tabii.

    öte yandan, işlediği ahlaki suçu ortaya çıkarmak için bir komplo düzenlenmesi, özel hayata müdahele bağlamında başka tür bir ahlaksızlıktır, evet. ancak bu işte deniz baykal ya da chp mağdur olarak gösterildiği için ortada bambaşka bir iğrençlik vardır. deniz baykal evli ve çocuklu bir adam olarak yine evli ve çocuklu bir kadınla ilişkiye giriyor. bu ilişkinin milletvekilliği kazanılması bakımından aynı zamanda bir tür de çıkar ilişkisi olmasını* bir kenara koyunca bile durum iki taraf için de vahimdir.

    baykal'ın istifa etmesi elbette erdemli bir adımdır* ve baytok'un da istifası kesinlikle gerekir. fakat bu hareket bu iki insanı masum yapmaz. mağdur, hiç yapmaz. ille de bir mağdur arıyorsanız bu şahısların çocukları ve eşleridir mağdurlar. ve belki bunlardan da önemlisi, bu ilişkiyi siyasi bazı mücadeleler gereğince normalleştirmek ve bu yolla topluma verilen normallik mesajı çok daha iğrenç olacak ve bu normalleşmeden ötürü yaşanacak ilişkilerdeki çocukların hepsinin mağduriyetine bir sebep teşkil edecektir.
4758 entry daha
hesabın var mı? giriş yap