1483 entry daha
  • bu acımasız dünya üzerinde yenilmenin ne kadar acı, ne kadar rezil bir şey olduğunu bizlere bir kez daha göstermiş kişidir.

    deniz baykal'ın bildiğimiz, hatırlarda kalan hiçbir başarısı yok.
    parti içi seçim kurultayları hariç hiçbir seçimi kazanamamış, asla başbakan olamamış.. kalıcı bir eserini şıp diye sayamayız.
    hayatı boyunca kaybetmiş, hep yenilmiş.

    erdoğan'ın 2007 seçimleri öncesi muzip muzip "eğer ben bu seçimlerden ikinci çıkarsam, istifa edeceğim" deyip, gülümsemesi acı bir hatıra olarak aklımdadır. baykal o zaman, ikinci çıkarsam ben de istifa edeceğim, diyememiş, ezilmiştir. resti görecek cesareti olmayışı ona iki kez kaybettirmiştir.

    gerçekten üzülüyorum bu haline, bir ömür boyu siyaset, sonra neyle hatırlanacaksın; sekreterinle seks kasedi..
    o gülünç don kişot bile yel değirmenlerine saldırırken daha mağrurdu. hesapsızca saldırıyordu çünkü.

    asla iyi bir ikinci adamı olmadı, bırakın ikinciyi; üçüncü, dördüncü, beşinci adamı bile olmadı. çevresi partiyi bir yerlere taşımadı, parti onları bir yerlere taşıdı. şimdi bu zayıf çevreden bir başkan adayı bile çıkmıyor. ahh, baykal, sen ne yaptın böyle?

    kimbilir nasıl uyuyacak bu akşam? aklına gelecek mi kaybedilen seçimler, daha da önemlisi başka partilere kayan asıl emekçi taban? 2010 türkiye'sinin bu soluksuz hali girecek mi kabuslarına? yoksa pensilvanya'dan gelen üfürükler mi esen kılacak gecesini.

    hep geç kalmış yazılar yazıyorum. özetle baykal hep yenilmiş ama kısa, kesin ve keskin cümleler kurmayı öğrenememiş bir siyasetçimizdi(r).
4760 entry daha
hesabın var mı? giriş yap