250 entry daha
  • ön-not: ne chp'ye oy vermişliğim ne de bu parti yönetimine sempatim var. (gerçi hiçbir partiye sempatim yok, o ayrı mesele. hepsinden tiksiniyorum) [bu ön-notu yazan 100'üncü kişiye madalya takılıyormuş, o yüzden yazdım*]

    demokrasiye özünüzde inanan* bir insansanız (ki ben pek de inanmıyorum maalesef), bir siyasi partinin/liderinin komplo, suikast, mahkeme, şantaj vb. araçlarla değil, doğrudan seçmen tarafından yerini/koltuğunu kaybetmesi gerektiğini kabul etmeniz gerekiyor. bu durumda, yalandan demokrat geçinen bir tip değilseniz, bu hareketi bel altı vurmak olarak kabul etmelisiniz. bu görüntüler (gerçek ya da değil fark etmez), yaratacağı etki nedeniyle, zaten her geçen gün daha boktan bir hal alan türk siyaseti seviyesini daha da kötü yerlere getirecektir. sürekli karşılıklı telekulak kayıtlarının çıktığı bir dönem maalesef yerini bu tür görüntülere bırakabilecektir. (hatırlatmakta yarar var; en son yerel seçimlerde ankara'da bir ilçe için (ismi lazım değil) de benzer bir durum söz konusu olmuş ve uzun zamandır başkanlık yapan kişi seçimden apar topar vazgeçmişti.)

    görüntüler ile ilgili ben internet dışında doğru düzgün bir habere denk gelemedim. en azından yaratmasını beklediğim sansasyon ortada yoktu. sanırım medyanın (büyük çoğunluğu yandaş medya olarak görülüp, temelinde sol görüşlü ve akp'den nefret eden kişilerin barındığı) çabası kadar bunda akp'nin de çabası vardır.

    ben iktidar partisi yöneticisi olsam,
    1) karşımda sürekli seçim kaybeden bir ana muhalefet partisi liderinin o koltuğu bırakmasını istemem.
    2) benden başka kimsenin mağdur rolüne bürünmesini istemem.
    3) bugün bu çıktı, ya yarın bir gün benim (diyelim ki ben dinci filan değilim tertemiz sade müslümanım, benim çıkmazsa) /bazı arkadaşlarımın da enteresan videoları çıkarsa, bu işin sonu nereye varır diye düşünürüm.

    bu durumda, onu bunu suçlayacaklarına öncelikle bu görüntünün kime ne yararı olacağını düşünmelidir chp kurmayları ve chp'ye oy/gönül veren arkadaşlar. böylesine önemli bir koltukta* oturan bir siyasetçiyi böyle iğrenç bir şantaj malzemesiyle pist dışına çıkarmaya çalışmak, zavallı, ve zekadan yoksun maşaların işi olmasa gerek.
139 entry daha
hesabın var mı? giriş yap