288 entry daha
  • öldürmüştür, ölmüştür. etkeni olsun edilgeni olsun şiddet eksenli bir toplumun tam orta yerinde bir hayat geçirmiş. kurban olmuş, kurban etmiş, kurban olmuş. güler zere'ye de yazıktır. o da insandır. zenginlik içinde ölmemiş kadın. hapislerde çürümüş. seçtiği demek doğru olur mu bilmiyorum ama yine de seçtiği hayat kendisini gül bahçelerine götürmemiş. kadın ölmüş gitmiş artık. her insan hata yapabilir, o da yapmış. cezasını da çekmiş.

    bakın pkk olsun dhkpc olsun; bu örgütlere bizim sözümüz geçmez. teröristlerin yaptıklarının bu açıdan bize(en azından bana) bir ahlaki yükümlülüğü yok. öldürmek istiyorlar, öldürüyorlar. ezilenlere bunun hizmet ettiği yanılgısına düşüyorlar. kendileri bilirler. sonuçlarına da katlanıyorlar. ölüyorlar, hapise giriyorlar, yaralanıyorlar, zor hayatlar geçiriyorlar. kapalı örgütler. kuru eleştiriyle yıkılan faşizm görseydim eleştirirdim. onları eleştirmeyeceğim. nihayetinde savaştıkları şeye dönüşmüşler. ama teröristlere yapılan herşeyin yükümlülüğü bizdedir. neyse konu da o değil.

    ama bu hapishaneler bizim hapishanelerimiz. içinde neler olduğundan biz sorumluyuz. insanlığa yakışır durumda olmak "zorundalar". cezaevlerinde olan insanlık dışı muameleler ülkemiz insanına bu zamana kadar bir şey kazandırmadı. bugünden sonra da kazandırmayacaktır. gelişen hapishane şartları, sadece içeridekileri değil dışarıdakileri de iyiye götürür.

    allah rahmet eylesin.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap