3 entry daha
  • şu aralar dört bir tarafımı sarmış olan fetiş türüdür. sürekli bir kalem alma dürtüsü uyandırır kişi de. alacak bütçe olsa şu anda sokakta çıplak kalemlerimle oturuyor olurdum herhalde.

    bu fetiş sayesinde japonya' dan kalem getirmeyi başarabilmişimdir.

    en iyi hali dolmakalem **** halidir. her kalemin kendine özel bir ucu * , yazış tarzı, ucunun kağıda bıraktığı mürekkep ve mürekkebin kalemden akış miktarı farklıdır. kimisi saman kağıdına bile yazar, kimisi clairefontaine 'i bile beğenmez. moleskine 'e ise kalem veya mürekkep beğendirmek zordur.

    altın uçlu olanın **** en iyi yazdığı sanılır; ama aslında öyle değildir. ucu* ve akışı iyi ayarlanmış bir çelik uç gayette altın kadar yumuşak * his vererek yazdırabilir. olay nibmeister de biter.

    altının en büyük avantajı kaleme basınç uygulandığında sağladığı esnekliktir *. her altın uç esnek değildir. waterman dolmakalemlerinin uçları altın olmasına rağmen genel de çivi gibi serttir *.

    esneklik sağlak yazarlar için güzeldir, solaklar için işkenceden farkı yoktur; çünkü solaklar kalem bastırarak yazarlar * ve siz şanslı salaklar ** kalemi kendinize çekerek * yazdığınız için her zaman daha avantajlısınızdır *.

    uç çeşitleri sadece altın ve çelik diye bitmez. çok incesi extra fine, incesi fine, ortası medium, kalını broad, çift kalını double broad*, italik uçlusu ***, kesik burunlusu stub, müzik ucu music nib vb. diye uzar gider. her türlü varyasyon mevcuttur. iyi bir nibmeisterkalın uçları istediğiniz şekle getirebilir. ince uçları ise ancak daha da ince yapabilir.

    mürekkep kısmına girersek, oradan da bir otuz sayfalık döküman çıkar. piyasada ki arşivlik mürekkepleri noodler's markası altında amerikan bir birader üretmektedir. hatta osmanlı lalesi, osmanlı gülü gibi mürekkep çeşitleri vardır. ikisi de özellikle çok güzel renklerdir. bu markanın en meşhur rengi noodlers black *'tir. arşivlik kalite de olan bu mürekkep, kağıttan hiçbir kimyasal vb. madde ile çıkarılamamakta ve güneş ışığına sürekli maruz kalsa bile solmamaktadır. bu tarz mürekkepler bulletproof veya eternal olarak geçmektedir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap