19 entry daha
  • eş zamanlı olarak yumruklarını sıkmış bekleyen ama bir nedenden dolayı harekete geçemeyenleri de göstermiş eylem. aslında "şunu" demeseymiş, saygı duysaymış falan da filan...

    öncelikle ifade ve düşünce özgürlüğüne saygı duyma hususnda buluşuyor muyuz, onu bir netleştirelim.

    eğer hazreti muhammed kutsalımdır, eleştirilemez diyorsan, ya da saygı duymak= eleştirmemek diyorsan baştan yanlışlık var zaten.

    sözlükteki bir çok başlıktan ben de tiksiniyorum ancak açıkça hakaret etmiyorsa düşüncelerine saygı duyacaksın.

    hz. muhammed benim de kutsalımdır ancak ne yanlış şekilde eleştirildiğine sevgim azalıyor ne de ciddiye alıyorum "maksatlı" yazılanları.

    adam belki başka bir dinden, kendi dinin yaymak için hz. muhammed'in yaydığı dini çürütmeye çalışıyor? sen de yaz onun yazdıklarını yanlışla.

    müslüman olmayan bir kişi müslümanlara saygı duymak zorunda değildir, duysa güzel olur, ama hakaret ve aşağılama olmadığı sürece sorun yoktur.

    kısacası bu olayın "dinime saygı duyulmuyor" argümanıyla hafiften meşrulaştırılmasının ifade özgürlüğüne tahammülsüzlüğe zemin hazırlamaktadır ki, kabul edilemez.

    (ek: bir de her boka insanlık suçu/ırkçılık diyen otomatlar ayrı bir komik yahu, sanırım yazılım güncellemesine ihtiyaç var)

    ek2: (bkz: götünden anlamayan otomat olur mu?)
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap