44 entry daha
  • *sermayedar gayrimüslim kesimin elinden sermayeyi parça parça alıp, varlık vergileri vb ile gasp edip milli bir kapital biriktirdik, yetmedi.
    *beraber yaşayan halklar iyice düşman kesildi, etnik bakımdan homojen ulus-devletler tarafından birbirinden ayrıldı, yetmedi.
    *ayrı düştüğümüz ve zenginliği/zanaati var diye düşman kesildiğimiz bir milletin elbette kendi içinde sınıfsallaşması ve politik sorunları sebebiyle geniş fukara kitleleri peydah oldu, yetmedi.
    *bu canımızdan milletin en fakirleri, kültür ve dil olarak en yakın gördüğü türkiye'de ekmek ararken kaçak, güvencesiz, ucuz işçi olarak sömürüldü; buna göz yumuldu, imalathaneler onların emeğiyle palazlandı, en istenmeyen işlere koşuldular, yetmedi.
    *şimdi de devletler arasındaki politika ve çıkar kavgasında bir enstruman olarak kullanılıp, emek üzerinden tehditler savrulmaya çalışılıyor!

    artık yeter! bu emek düşmanı ifadeye karşı dur!

    almanya'yı kalkındırmış göçmen emekçileri, misafir işçi diye adlandırdılar. (misafir: sizi kullanacağız sonra geri postalayacağızın laciverti) 70'lerde almanya'daki emekten yana örgütlü toplum onların geri yollanmasına izin vermedi ve emekçisini savundu. artık gastarbeiter komik bir sözcüğe dönüştü. türkiye'nin de ermeni göçmen işçiler üzerinden siyaset yapmasına dur demeliyiz. kardeşimize dokundurtmamalıyız!
105 entry daha
hesabın var mı? giriş yap