37 entry daha
  • masal anlatandır.

    kastanyet imparatorluğunun batısında kostaklar, güneyinde köstekler, doğusunda küstükler çoğunluk nüfustalarmış. bi gün kastanyet imparatoru batı komşusu zildjan ülkesine sefer düzenlemiş, ordusunu üstlerine salmış, yağmalamış, her savaş sonrası olduğu gibi askerlerini de bi süreliğine istedikleri gibi serbest bırakmış, askerler de zildjan'da ırzına geçilmedik kadın, boğazı kesilmedik genç adam bırakmamışlar.

    aradan yüz sene geçmiş, düşünceler, fikirler ilerlemiş, kastanyet imparatorluğunun geçmişinde kastanyet'in zildjan'a katliam uygulamış olduğunun resmi olarak dillendirilmesi, özür dilenmesi, geçmişle yüzlenmesi gerektiğine dair fikirler söylenir olmuş. kastanyetin devamındaki ülke güya kastanyet'in devamı değilmiş ama kastanyet'in yaptıklarını uzun süre reddetmiş (dış komşularıyla konuşurken), bazen gizli gizli övünmüş (kendi tosuncuklarıyla konuşurken), ama sonra bi bakmış artık çok köşeye sıkışmış, "ben yapmadım, kostaklar yaptı" demeye başlamış..

    dalga mı geçiyon lan sen bizimle diye karşılık almış, savaş çıkaran sendin, emri veren sendin, saldırtan sendin, batında daha çok kostaklar yaşıyorduysa bu seni nasıl temiz çıkarır lan denmiş.. nasıl bu kadar yüzsüz, şerefsiz olabiliyorsun denmiş. ama konuştukları adamlar kösele derili oldukları için laflar işlememiş.

    hatta "bi laf ettim, hepsi sus pus oldu, ben ne süper adamım lan" diye kendi kendine böbürlenmiş.

    işte böyle çocuklar, siz siz olun bu kadar ahlaksız insanları hiç dinlemeyin olur mu.. hadi dişinizi fırçalayın, yatak vakti.
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap