• top kornere doğru gitmekteyken topa basıp, bir elini rakip defans oyuncusunun göbeğine ittirerek önce sektirip sonra röveşata ile uzaklaştıran defans oyuncusudur.

    bu hareket seyir zevki olarak güzel gibi görünse de 3. sınıf defans oyuncularının yaptığı, %95 olarak topun en yakın çizgiden taça çıkmasıyla sonuçlanan, aslında "ben bu topla dönüp güzel bir pas veremem, en iyisi uzaklaştırayım ayağına röveşata çekeyim" düşüncesinin sonucudur. bir fabio cannavaro'nun, bir alessandro nesta'nın, bir rio ferdinand'ın, bir john terry'nin böyle bir hareket yaptığını gördük mü? adamlar köşede sıkışsa bile bir şekilde topu çevirir, ya arkadaşına pas verir, ya faul kazanır ya da uzaklaştırır..

    ligimizde bu akımın en önemli temsilcisilerinden biri fabio bilica'dır. kendisi o şanlı formanın kimlere emanet edildiğinin son göstergesi, kafa toplarına ayak ile çıkan, kazmalığını bu ucuz hareketlerle kapatmaya çalışan defans efsanesidir. takımlarımıza böyle defans oyuncusu niyetine milyonlar verilerek getirilen tiskiytlar oldukça bu röveşataları bol bol izleriz, hatta izlemekten kınaç oluruz*.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap