6 entry daha
  • sadece türkiyede karşılaşılabilecek olaylara ironik bir örnek. adama 20 yıl hapis cezası vererek onu bir nevi ödüllendiriyor adalet, mülkün temeli olan adalet. gerçi bizim adaletimiz biraz içerdeki adaleti de gözönünde bulunduruyor yanılmıyorsam. bu adamın (adam demeye bin şahit lazım ama lafın gelişi) hapis cezası 20 yılsa, yüzüne tükürülesi insan kılığına bürünmüş bu suçlu içerde ona hazırlanan ayinlerden ve bir sürü resmi geçitten bi' haber cezasını çekmeyi düşünüyorsa yanılıyordur.

    hak-hukuk devleti olan ülkemde (hala ülkem demeyi seviyorum. gündem değiştirmeler. kamuyu birbirine düşürmeler) bu suça maruz kalan bir siyasetçinin bir üst düzey bürokratın, hele hele bir hükümette bulunan bir bürokratın bir yakını olsa bu ibre nereye kayardı? adamın hayatını söndürmezler miydi? g.tünden sırıngayla kan almazlar mıydı?
    soruyorum bu ülkemin güzel insanlarına böyle olmaz mıydı? hak- hukuk yerine göre kişiye göre işler mi oluyor gitgide? bir dayanağımız olan adalet birilerinin sırtını yasladığı bir yer mi oldu yoksa?
    bize öğretilen küçük yaştan bu yana öğretilen dört yanı zenginlikler dolu olan ülkem insanına yine soruyorum; bu adalet hep küçük olanı ezileni bir kez daha mı ezer?

    dünya sikine minare götüne anlayışıyla yaşamanın zorlukları fitil fitil çıkacaktır birilerinin bir yerlerinde.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap