1 entry daha
  • - merhaba hanımefendi, bara mı gidelim yemeğe mi?
    - önce arkadaş olabilir miyiz diye sormanız gerekmiyor muydu?
    - hayır deme olasılığınız olduğu için öyle bi soru sormadan direkt mevzuya gireyim dedim.

    gibi acemi, cüretkar ve absürd bi çapkının numarasına benzeyen soru*.

    yani sözlükte dine küfredildiği üstüne tartışma yapmaya gerek yok, şimdi çıkar hayır küfretmiyoruz falan derler, sonra tartış dur, sanki küfredildiği üstüne bi fikirbirliği varmış gibi yapayım, direkt "küfür var zaten o tartışılmaz, gelin bu küfür üstüne ne yapmamız gerek onu tartışalım" anafikirli konu başlatayım denmiş.

    hayır arkadaşım, daha cümlenin ilk yarısı bile hatalı. burada dine küfreden de yok, hakaret eden de.. tck'yı hakaret etmeye bile izin verecek kadar fazla özgürlükçü bulan -ki bu lafın devamı "ah keşke tck'mız daha yasakçı olsaydı" minvalli bi serzeniştir- fikriyatınıza göre hakaret ediliyor olduğu sadece sizi bağlayan kişisel fikrinizdir. allah'a kibirli de denir, sadist de denir, işkenceci de denir, denir oğlu denir. yeter ki bu lafların altını doldurabilelim. kaldı ki doldurabildiğimiz içindir bu serzenişleriniz ya neyse.. mesela (bkz: allah'ın dalkavuğa ihtiyaç duyması).

    küfür ya argodur, ya da birini (bir kişiyi, inancı, fikri vs) aslında olmadığı şeyle etiketlemek, kısaca çamur atmaktır. ne argo var laflarımızda ne çamur atma.. ama tamam bu dediklerime katılmayabilirsiniz, hayır hakaret ediyorsunuz diyebilirsiniz. o zaman gelin bunun üstüne tartışalım. ama sanki bu tartışma olmuş bitmiş, sözlükte dine küfredildiğine çoktaaaaan kanaat getirilmiş gibi polum yapıp, "sessiz kalalım mı n'apalım" tartışması başlatamazsınız.

    asıl bu çirkef tavra sessiz kalınmamalıdır. ama korkmayın, sessiz kalmamaktan kastım işte bu entry'yi yazmaktan ibarettir. kimseye imalı imalı "atın bunları sözlükten" mesajı vermek değil..
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap