92 entry daha
  • istanbul'da olsaydım kesinlikle katılacağım protesto gösterisi.

    bunu protestoyu protesto edenler (düşünceleri ile değil elbet. küfrederek, orospu çocukları diyerek, kamyonla adam getirip dayak attırmaktan bahsedenler tabii ki) hala bazı şeyleri anlamamakta ısrar ediyorlar. bu protesto'nun asıl adresi devletçilik protestosudur.

    az sayıda kişinin yapacağı işe, zamanında hiç bir vasfı olmayan kişilerin kayırılarak işe alınmasını ve milletin cebinden çıkan paralarla ömür boyu maaş verilmesinin, o kişilerin hak araması olarak gösterilmesine sadece gülüyorum. devletin memuru veya işçisi olmak demenin, ömür boyu maaş almak demek olmasının neresinde hak vardır? bu insanlara kıdem ve ihbar tazminatları olarak ortalama 41,000 lira ödenmiş, yaklaşık 1000 liraya yakın iş teklif edilmiş, ilk senesinde olan hiç bir kişiye 22 gün izin hakkı verilmezken bu da sağlanmış, ama sen hala diyorsun ki, yetmez!

    fakat daha önce de söylendiği gibi, bu haklı protestoyu küfrederek protesto (!) eden kesim zamanında, sosyal güvenlik reformunu da protesto etti. dediler ki mezarda emeklilik. bu kesim devletin de bir birey gibi işçi olduğunu ve başkasından maaş aldığını ve vatandaşlara dağıttığını sanıyor heralde. zira erken emekli olan vatandaşların emekli maaşlarını çalışanlar değil de bu maaş alan devlet bireyi ödüyor değil mi?

    daha fazla bilgi için (bkz: #18073270)
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap