1907 entry daha
  • rakiplerinin maç içinde uyguladığı sertliklerden sonra adnan polat şöyle bir açıklama yapmıştır:

    "galatasaray’ın ve rakiplerinin son üç maçını bu gözle bakarak izledim.* fenerbahçe, beşiktaş ve trabzonspor’un maçlarını izledim. bu hepimizin sorunu."

    açıklamanın tamamı: http://www.galatasaray.org/…asaraytv/haber/6125.php

    bu açıklamanın üzerine kayserispor genel menajeri süleyman hurma söz hakkını kullanmıştır:*

    "merkez hakem komitesi’ni ve hakemleri uyarmak sayın adnan polat’ın hakkı da değildir, haddi de değildir. bu açıklamalar bir hak arayışı olamaz, olsa olsa bir haksızlık isteğidir.

    sayın polat bilmelidir ki, yıldız oyuncuya ve sakatlanmış yıldız oyuncuya sahip tek kulüp galatasaray değildir. her zor maçtan önce rakibi, hakemi baskı altında tutma gayreti futbolun temiz yüzüne leke vurmaktan, rakiplerini galatasaray’a karşı tahrik etmekten, futbola zarar vermekten başka bir şey olamaz."

    öncelikle sayın süleyman hurma'nın bir şeye cevap vermeden önce o şeyi iyi anlamasını ve okumasını tavsiye ediyorum. hakemlerin sertliğe karşı daha dikkatli olmasını söylemek klüp başkanlarının yapmaması gereken bir şey midir? ayrıca adnan polat'a haddini bildirecek kişi kendileri midir yoksa ortada bir sorun varsa bunu yapacak kurum futbol federasyonu mudur? son olarak; aziz yıldırım* doğal olarak kendi takımının hakkını savunurken neden kendileri böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duymamıştır?

    gelelim sertlik konusuna:

    http://www.futbolistan.net/turkcell-kasap-lig.htm

    adnan polat'ın yaptığı açıklamaya karşı olan kişiler fizik gücün ön planda olduğu premier ligi örnek veriyorlar. yukarıda verilen linkte iki adet fotoğraf var denizlispor - galatasaray maçından.

    ilkinde lucas neil'e yapılan hareket var. "dize tabanla nasıl girilir 101" konulu dersin fotoğraflı anlatımı. bu bölgede oluşacak sakatlıklara örnek vermek gerekirse:

    (bkz: uğur uçar) (bkz: uğur boral)

    ikincisinde ise gerçekten sinir bozucu bir hareket var, kime yapıldığının pek önemli olduğunu sanmıyorum ama tabanla bir oyuncunun kaval kemiğine basmak genelde hoş sonuçlar doğurmaz. yine bir örnekle açıklayalım:

    (bkz: eduardo alves da silva) bakmanızı pek tavsiye etmem ama: http://www.youtube.com/…z-fmssa19fm&feature=related

    işte premier league bu dediğinizi duyar gibi oluyorum...

    demek ki bu tarz faullerle durdurulan oyuncular premier ligde bile oynasa sakatlanabiliyormuş. işte adnan polat'ın bahsettiği sertlik bu ve bunun yaşanması engeleyecek tek unsur hakemler. eğer aklı başında kişilerseniz sanırım bunları değil, tuttuğunuz takıma göre; keita'nın sağdan gidişini, alex'in asistini ve guiza'nın boş kaleye atamayışını* ya da bobo'nun golünü görmek daha çok hoşunuza gidecektir.

    istenen şey gayet açık ve net: futbol dışı sertliğe hiçbir yerde izin verilmemesi. buna keita kadar alex'te dahil.

    edit: bloom'a uyarısı için teşekkürler.*
56000 entry daha
hesabın var mı? giriş yap