219 entry daha
  • ahlaksız direnişlerinin özünde, çalışmadan, hak etmedikleri, haddinden yüksek maaşları almaya devam etme ısrarı yatıyor.

    çalışmadan: çünkü zaten zamanında olması gerekenden fazla adam alınmış. çiftliğe döndürülmüş tekel. ve şimdi buna ek olarak sektör küçülüyor. yapacak işleri yok, götünden iş uyduramazsın bir kurumda. iş vardır ya da yoktur.

    hak etmedikleri: çünkü çalışmıyorlar. çoğu oyalanıyor oralarda, yarım yamalak, göstermelik işlerde çalışıyorlar. hiç çalışmayanları da var. direk kahvede oturarak maaş alanları var. yakın çevremden de biliyorum bunu. televizyonlarda duygu sömürüsü yapıyor, yeri geldiğinde de apaçık yalan söylüyorlar.

    haddinden yüksek: ortalama şu kadar polemiğine girmiyorum, sadece şunu söyleyeyim, 3-4 bin lira para alan tonla adam var orada. bu ülkede işçi maaşları bu seviyede değil.

    eğer bir hakkınızı kullanabilmeniz için birileri fedakarlık yapmak zorunda kalıyorsa, o şey sizin hakkınız değil demektir. orada çalışmadan o paraları almalarının tek yolu, vergi verenlerin onları beslemesidir. senin "hakkını" kullanabilmen için ben burada çalışıp kazandığım parayı sana vermek zorundayım. bunun adı hak değildir, sömürüdür.
191 entry daha
hesabın var mı? giriş yap