13 entry daha
  • murray federer'in backhandini çok iyi dövüyor. attığı topların yaklaşık yüzde 80'i federer'in backhandine gidiyor. yalnız ilk sette murray'in yüzde 45 ile ilk servis atması setin kaderini belirledi. murray federer'den daha çok servis kırma şansı yakaladı aslında ama biraz servis performansı, biraz da tecrübe ve soğukkanlılık farkı farkı yarattı.
    havanın sıcak olması ve nemin fazla olması nedeniyle fazla winner göremiyoruz. rally başına ortalama vuruş sayısı da 9 gibi yüksek bir seviyede seyretti ilk sette bu nedenle.

    ikinci sette en kritik faktör murray'nin ilk servis yüzdesi olacak. ikinci servise yeteri kick vermediği için ve biraz da yavaş attığı için federer çok iyi atak yapıyor ve murray'in ilk sette ikinci servisten puan çıkarma oranı yüzde 33'te kaldı. o yüzden birinci servis yüzdesini yükseltmediği sürece federer'i yenmesi imkansız. yüzde 45 ilk servisle federer yenilmez.

    aradaki forehand farkı ise çok bariz. federer'in forehandi çok daha üstün. aslında murray'nin backhandi bile forehandinden üstün. o yüzden topu hep backhand tarafında tutmaya çalışıyor.
47 entry daha
hesabın var mı? giriş yap