• 28 ocak 2010 tarihi itibariyle kesinleşmemiş finaldir. tamam roger federer'e güvenimiz sonsuz ama tsonga federer yarı final maçı tamamlanmadan roger federer'i finale yazdırmayalım.
  • gerçekleşmesi 29 ocak 2010 roger federer tsonga maçı'nın sonucuna bağlı olan avustralya açık olası finali. zaten diğer ihtimal andy murray tsonga finali. çok zor değil sanki bu tahminleri yapmak.
  • tsongaya kıl olduğum için gerçekleşmesini istediğim maçtır. ama yok tsonga çıktı bu maç öldü, andyimin çakacağını düşünmek de yetiyor bana.
  • (bkz: 29 ocak 2010 roger federer jo-wilfried tsonga maçı) sonrası kesinleşmiş final maçıdır.
  • şüphesiz ki şansın andy murray'in yanında olmasını istediğim karşılaşmadır. malum karşısında federer olacak bu maçta.
  • 5 sete gittigi taktirde murray'i daha sansli gordugum mactir. ancak bunun icin ilk iki setten birini mutlaka almasi gerekir, zlra 2-0'dan donmesi cok cok zor olur.

    ayrica bu mac aklima ilginc bir tesadufu de getirmistir. hatirlarsiniz bundan 1 yil once oynanan finalin sonunda nadal federer'e "senin 14. grand slam'ini kazanacagina eminim" demisti. pek cok insan da "hadi ordan" demisti. o tarihten sonraki ilk grand slam olan roland garros'ta nadal sakatti ve sampiyon federer olmustu.

    gectigimiz aylarda yapilan sezon sonu finallerinde nadal'a o donemin en fazla tartisilan konularindan biri olan murray'in bir slam kazanip kazanamayacagi sorulmustu. nadal da "kazanacagina eminim, hatta cok yakin zamanda kazanacak" demisti. ben de yine "hadi ordan" demistim, nadal cok iyi durumda oldugundan degil tabi, murray'de oyle bir hava yoktu pek. o tarihten sonra oynanan ilk grand slam itibari ile nadal yine sakatlandi ve murray finalde. diyecegim odur ki bu maci murray kazanirsa nadal'in ridvan dilmen tarzi bir ozelligi oldugundan bahsedebiliriz.

    edit: federer bu mactan once talihsiz bir aciklamada bulunmus "eminim murray 150.000 yildan bu yana grand slam kazanan ilk ingiliz olmayi cok istiyordur...murray simdi 2. kez bir slam finalinde. ilki her zaman ikinciden zordur, ama ilkini kazanamadigina gore bunun ona bir faydasi yok...bakalim ne yapacak?..zaten murray'e yenildigim maclarda da en iyi tenisimi oynayamamistim o nedenle basa bastaki durum beni pek ilgilendirmiyor." demistir. favori benim demis yani kisaca.

    http://uk.eurosport.yahoo.com/…ts-murray-final.html

    oldu mu yani federer? yakisti mi sana? yazin ingiltere'nin cayirlarina geldiginde "bu ingilizler beni nicin sevmiyor?" demezsin artik herhalde. niye durduk yere dalga geciyorsun ki adamlarla? hayir tamam, macin favorisi sen gorunuyorsun ama hatirla bir us open'i. daha once seni hic yenemeyen del potro'ya yenilmemis miydin? e tut ki yendi seni murray, gulmeyecek mi sana ingilizler?
  • sabahın köründe internet kafeye getiren maçtır. maçın ilk servisini federer kırmış ve ilk sette skoru 2-0'a getirmiştir. geçen seneki nefis nadal-federer finalinden sonra aynı tadı alacağımız bir maç dileğiyle. come on roger.

    bu entryi yazarken murray servis kırdı. 2-1 federer. iyi maç oluyor. izlemek isteyenlere güzellik yapılır.
    edit:murray'ın servisini kıran federer. set için servis atacak. 5-3 federer.
  • murray acayip stresli ve korkak başlayarak 2-0 geriye düştü. 3. oyunda biraz fazla rahatlayan federer drop shotlarla zayıf volelerle murray'e puan alma şansları verdi ve bunları iyi değerlendiren iskoç durumu 2-1 yaptı. şu anda iki tenisçi birbirini tartma aşamasında.
  • federer ilk seti 6 - 3 kazanıp 1 - 0 öne geçti.
hesabın var mı? giriş yap