71 entry daha
  • öğretmen: demin ne yaptılar kızım anlat.
    havva başkan: öğretmenim demin ben şimdi soru yazıyordum tahtaya, soruyu yazdım, çocuklara ben kendim cevapladım, tahtaya teker teker çıkarttım, öğretmenim anlatsınlar diye anlasınlar diye diğer çocuklar bazı kişiler anlamıyor diye, anlasınlar diye. ordan şey diyor ki burak, yok ben bugün başkanım yok sana not verelim yok şöyle yapalım yok böyle yapalım..ben burda ders anlatmaya çalışıyorum herkes kendi aleminde. ben böyle başkanlığı nasıl yapayım şimdi? ben bir günde yetmiş soru yazdım bu soruları size anlatmaya çalışıyorum. hepsini anlatmaya çalışıyorum siz de anlayın siz de yapın siz de yazılıdan yüz alın diye ama siz beni dinlemiyorsunuz. orada hamza birşeylerle uğraşıyor burda atalay ve hüseyin beni dinlemiyor kavga ediyor ben ne yapayım böyle? ben nasıl başkanlık yapıcam?ben kendi aklımla, kendi hakkımla yüz aldım. hep kendi hakkımla yüz alıyorum. evde çalışıyorum sizin de yüz almanızı istiyorum. bakın orada hala fatmanur birşeylere bakıyor, beni dinleyen var mı? ben burda ağlıyorum. ben size birşey öğretmeye çalışıyorum ama sizin yaptığınız şeye bak. ne yaptığınız bu? ben bu sınıfın başkanıyım sizin de olmanızı istiyorum ama böyle yapıyorsanız yazıklar olsun size. başka birşey de demiyeceğim.
    öğretmen: afferin afferin gızım. algışlayın algışlayın. afferim afferim..
    başkan yardımcısı: öğretmenim birşey söyleyebilir miyim? arkadaşlar öğretmen beni ben fakirim diye başkan yapmadı. neden beni başkan yaptı? ben çok istiyordum. mesela havva başkan, beyzanur başkan yaparken ben merak ediyordum. o yüzden yaptı öğretmen. istiyorsanız bırakabilirim. ikinci dönem yapmayabilirim. gösterdim bir daha da gösterebilirim bakın hala yırtık.* ben okula gelirken ayağım ıslak geldim. baktım ıslak mı kuru mu diye mi baktım. derya'nın botu ne kadar güzel ona almışlar. benim annem babam bana alamıyor. babam çalışıyor inşaatın beşinci katından düştü. ölecekti. parmağını da kesti. biz çalışalım okuyalım diye ekmek parasını çıkartmaya çalışıyor. parmaklarını kesti. parmakları kanadı hep. yani sizin bu yaptığınız insanlığa sığar mı? sığar mı ismail? sığar mı burak? sığar mı atalay? sığar mı? söyleyin cevap verin şimdi.
    öğretmen: afferin gızım afferin..sus sus..
    başkan yardımcısı: havva başkanı üzdüğünüz kadar beni de üzüyorsunuz. şuan kalbim, içimde ateş var atalay üzüyorsunuz beni. *
126 entry daha
hesabın var mı? giriş yap