1866 entry daha
  • total futbol oynamak için yola çıkan takım. bloklar halinde oynamak yerine tek bir blok halinde hareket etmenin peşinde koşan takım. transferlerini buna göre yapan takım. önemli olanın bu otomatiği kazandırmak olduğunu bilen dünya çapında iki adamın çalıştırdığı takım. senelerdir izlenen ve çalışılan iki adamı - gio ve neill - kadrosuna katan takım.

    ben anlatmaktan çok sıkıldım. zaten bu da son olacak. bu takım için önemli olan konu tek blok halinde oynamak. bunun için mütemadiyen hareket halinde olan adamlarla oynamalısınız. galatasaray'da motorun durma sebebinin baros'un sakatlığı ile aynı zamana denk gelmesi işte bu yüzden.

    ikinci ve asıl önemli konu oyunun ağırlık merkezini aniden değiştirmek. yani defanstan aklı başında çıkan çıkan ilk topu olabildiğince çabuk ve keskin bir şekilde 3 bölgeye aktarmak. bir kanada siper almış bir takımı aniden ters kanada atılan bir topla gafil avlamak. bu işi yapacak adam ise elano. çok zor değil. galatasaray - beşiktaş maçı. 3. gol. top defanstan çıkar. elano topu alır ve tek pasla topu sağ kanattan sol kanatta bulunan kewell'ın ayak içine yollar. kewell topu tek pasla baros'a bırakır ve gol olur. golün gelişim süreci ise sadece 7 saniyedir. bu pası atan elano o maçta da şu an için oynadığı pozisyonda oynamıştır.

    yeterince açık oldu herhalde. blokların olmadığı, tek bir blok halinde oynama istediğinde olan bir teknik direktörün yarattığı bir takım olma yolunda galatasaray. 35 metrede oynayan, hareketli bir takım olma yolunda. bunun için de ortanın ortasında yaratıcı bir oyuncuya ihtiyacı var ve ona sahip. adamın adı elano. hamallığı %65 - %35 paylaşacak yanındaki sarp ile. yaratacılığı ise tamamen üstüne alacak. bunda anlaşılmayan nedir ben bunu anlamıyorum açıkçası.

    bi siki de beğenin be arkadaşım.
55949 entry daha
hesabın var mı? giriş yap