3 entry daha
  • oncelikle soylemek isterim ki isvec buyukelcisi muhtemelen isvecce bilmiyordur, ispanya buyukelcisi ispanyolca bilmiyordur. tabi ki bilse iyi olur, ama bir diplomatin yabanci bir ulkeye atanmasi, buyukelci olmasi icin orada konusulan dili bilmesi gerekmez. turkiye'deki hangi yabanci buyukelci turkce bildigi icin turkiye'ye tayin olmustur sizce? evet bilenler var ama hepsi geldikten sonra ogreniyorlar. onemli olan diplomatik vasiflardir.

    sayin celikkol'un da soyledigi gibi kimse ama kimse turkiye cumhuriyeti buyukelcisini 'ben onlari alcak koltuga oturttum, zaten yuzumuz de gulmuyor bakin' diye asagilayamaz. zaten boyle bi seye yuzu olsaydi ingilizce konusurdu, hem de kameralarin onunde. ayrica ulkenin disisleri bakani ve turkiye cumhuriyeti buyukelcisinin gorusmesine neden o kadar kamera cagirilmis? boyle is mi olur? diplomatik gorusmeye ne zaman kameralar cagirilmis da haberimiz yok?

    ayrica soylemeden edemicem bi ulkenin disisleri bakan yardimcisinin makam odasi oyle mi olur be? iki tane dandirik koltuk bi sehpa falan. once kendi durumunuzu duzeltin, bi ulkenin buyukelcisini, o ulkenin cumhurbaskanini temsil eden, 'ekselanslari' diye cagirilan birini oyle odada mi kabul ediyorsunuz?

    siz daha cok ugrasin. turkiye cumhuriyeti'ni, turkiye cumhuriyeti buyukelcisini kimse kucumseyemez. anca kendi seviyelerini belirttiler alcaklar.

    ayrica rica ederim, turk gencleri olarak ulkemizin degerlerine sahip cikalim. disisleri bakanligi turkiye'nin en saygin kurumlarindan bir tanesi. diplomatlarimiz bulunduklari noktalara kolayca gelmiyorlar. bir diplomat buyukelci olmak icin ortalama 25-30 sene bakanlikta calisiyor.yok efendim bizimkiler oraya oturmaya gitmis, vucut diliyle anlasiyorlarmis. bilmemne. ' tercuman korece usutunden tercume edirmus falan filan. azicik sayginiz olsun bu insanlara karsi. kimse burada gazetelere yansimis bi olay yuzunden ahkam kesemez turkiye buyukelcisine ya da diplomatina. onlar bu ulkenin cikarlarini, milli degerlerini gozetmek icin herkesten fazla calisiyorlar. turkiye cumhuriyeti diplomati sizin gazetelerde gordugunuz politikacilara ya da ortalama devlet memuruna benzemez.

    oyle olsaydi yurt disinda 'ekselanslari/his excellency' diye karsilanmaz, dunya liderleriyle ayni masalara oturtulmazlardi.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap