140 entry daha
  • aslında söylenecek her şey söylenmiş ama duramıyor insan böyle bir beyanat karşısında, hakim olamıyor kendisine. ülkede gittikçe yükselen, bastırılamaz şekilde pompalanan cahiliyet propagandasıdır bu. her yerde duymaya alıştık artık bu tür beyanları aslında, "kıroyum emme para bende"den hiçbir farkı yok bu beyanatın. "yoksa ben zurna mıyım he" ile aynı anlama gelir.

    sen eksikliğini hissetmeyebilirsin, hissizliğin mutluluğun olmuş olabilir ama be adam/kadın ben iliklerime kadar hissediyorum, hem kendi yetersizliğimi hem de senin cehaletini, zurnanın gürültüsünü, burnumun direği sızlıyor. bunu diyen insan, olsa olsa türkiye'de yaşıyordur, zaten böyle bir beyanatı bu denli pişkince yapabileceğiniz dünya üzerinde epey az yer var. doğrusu ne yalan söyleyelim bu alanlar artma eğiliminde. neden? çünkü kişi çevresiden bağımsız değerlendirilemez, çevreden gelen geribildirim hep para ile orantılı olursa sonuç kitap okumayıp da eksikliğini hissetmeyen, zaten pek fazla bir şey hissedemeyen cahil cühela sürüsünün kendini her bir boka yetkin görmesi olur, her tarafı kuşatması olur. ne de olsa çok okuyan arkadaşlar şimdi sefilleri oynuyor. fakat kuşatma altında kalmış her canlı vahşileşir, hele insan ise bir yerden sonra patlar, güzellikle anlatmaya çalışmak, çabalamak için bir yere kadar sabrı vardır insanın. o sabır anlarımdan birinde değilim.

    bu beyanın sahipleri dünyayı hep reel eksende göreceklerdir, para varsa onların eksikliğini hissettikleri bir halt olmaz, dünyanın götüne koyulması umurlarında olmaz, kendi götlerine koyulması yeterli paranın ceplerine girip girmediğine bağlı olarak değişir. onlar için suyun yüzeyinden yüzülebiliyorsa dalmanın bir anlamı yoktur, karadan gidilebiliyorsa uçmak gereksizdir, derinlikler yükseklikler bir şey ifade etmez, zahiri eksenleri asla bilmezler, insan aklının sınırlarına gitmek akıllarına bile gelmemiştir,estetik duyuları çoktan körelmiştir, kitaplarda yaşanabilecek binlerce hayattan habersizdirler, onların ülkesine düşlerin tek gerçeklik olduğuna dair bilgiler ya hiç ulaşmamıştır ya da unutulmuştur, ignorance is bliss'tir onlara göre ve en kötüsü de onların bu hissizliklerinden beslenen kan emicilerden haberdar olmamasıdır. fakat sol üst köşede imleci yarım saniye tutup, okuyanlar için pek güzel öğütler vardır da görmezler. işte asıl sefiller onlardır.

    edit: ultrags 'in uyarısı üzerine cahiliyet-> cehalet olarak değiştirildi.
2076 entry daha
hesabın var mı? giriş yap