70 entry daha
  • filmle ilgili bazı gerçeklere kapımızı açma, bazı konuşulanları cevaplama vakti geldi.

    - bu film gereksizdir.

    yanlış: bu film gereksiz değildir. türk sinemasında 4 milyonun üzerinde kişiyi sinemaya çekmesi bir yana, insanları güldürebiliyorsa, gerekli bir filmdir.

    - ama çok kötü çekilmiş, konu filan yok,oyunculuk desen felaket, daha bin tane sayarım.

    doğru: sinema adına değerlendirdiğimiz vakit sonuç hüsran olacaktır. bunu söylemek için üçüncü filmi izlemeye bile gerek yok. ama sinema adına sorun bu filmin izlenmesi değil, bu filmin izlenip diğer filmlerin gişede yanına bile yaklaşamaması. amerika'da scary movie 4 film yaptı ve hiçbiri zarar etmedi. martin lawrence'ın profiline girdim, herhangi bi filmini seçtim (college road trip) film amerika'da 45 milyon dolar hasılat yapmış, imdb puanı 3.5. 2004'te yılın filminin white chicks olması gerektiğini iddia eden kişiler de vardı. bunlar olur, izlensin de bu filmler, ben de gidip izliyorum arada, ama sinemanın diğer yapıtları aynı ilgiyi görmeyince kötü oluyor. 1 milyonu geçen hemen tüm filmler, sinema adına bir şey ifade etmeyen "adam güldürmek için çekmiş abi" niyetleri olunca insan sineması adına üzülüyor, bunu da normal karşılamak lazım.

    - bu filmi sevmeyenler elitisttir, şarap içerken, yasujiro ozu filmi izlerler

    yanlış. evde sabah çay eşliğinde kuymak yiyip akşam televizyonda telegol izleyip recep ivedik'i hiç sevmeyen arkadaşlarım da var. ha sinema tarihini "recep ivedik tipi filmler ve sanat filmleri" insanları da "recep ivedik sevenler ve evinde oturup sanat filmi izleyip şarap içenler" olarak ayırıyorsanız doğru bir noktayı yakalamışsınız ve haklısınız.

    - bu film çekilmesin, şahan gökbakar sinema hayatına nokta koysun

    yanlış: sizin yılda 20 milyon dolar kazanacağınız bir işiniz olsun, sonra o işi -milyonlarca alıcısı olmasına rağmen- kalitesi düşük iddiasıyla bırakmanızı söyleyeyim. sonra da siz bana edecek küfür seçin. film kar ettikçe şahan 250 tane çekse bir şey diyemeyiz. ticaret bu.

    - filmi izlerken gülüyo musun abi, tamam o zaman bu iyi filmdir.

    yanlış. ben recep ivedik'e hiç gülmedim diyorsam kamnyon çarpsın. ben cem yılmaz'ın var mısın yok musun'a katıldığı bölüme de güldüm ama acun ılıcalı bu programı alıp 200 kopyayla sinema salonlarında oynatsaydı "sinema böyle bir şey değil" deme hakkına sahiptim. hatta gitsem yine gülerdim o ayrı. ama az çok ayırt gücümüz var, bir filmin sanat olarak adlandırılması için uzun planların olmasına gerek yok, hatta recep ivedik filmi de bir sanat eseri olarak adlandırılabilir, olay niyet sadece, sanatın karar merci yok. ama recep ivedik ile zeka içeren bir olay kurgusuna sahip başka bir komediyi karşılaştıranlara da şaşırmayın "aa gülmedin mi kardeş sen onu söyle" demeyin.

    - filmi izlerken bir recep ivedik'e, bir de filmi beğenmeyenlere gülüyorum.

    yanlış. recep ivedik'i beğenip rahatlıkla gülecek entelektüel seviyeye ulaşmışsınız belli ki tebrikler ama sinemada kaliteli iş arayan insanların tepki vermesini yadırgamayacak empati seviyesine biraz daha var gibi gözüküyor.

    - hayatımda gördüğüm en kötü film, adam sırf osurarak para kazanıyor.

    yanlış. ilk filmin belli bölümlerinde osursa da filmin tamamında osurduğunu, mizahı tamamen buna yıktığını söyleyemeyiz. tuvalet mizahı var elbet, ama arada iyi espriler de var. sadece osuruk bir filmi kötü yapsaydı fasulye gibi orijinal bir komediyi de kaybetmiş olacaktık.

    - türk sinemasındaki ilk trilogy olabilir mi?

    yanlış. türk sinemasındaki ilk trilogy maskeli beşler'dir. maskeli beşler intikam peşinde, maskeli beşler ırak ve maskeli beşler kıbrıs.
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap