202 entry daha
  • bu konuda yazılan yüzlerce entry var ve genelde herkesin bildiği iki kutup oluşmuş durumda.

    dtp'nin kapatılmasından rahatsız olan kesimin parmaklarında ise (zira sözlükteyiz) hep benzer söylem:

    şiddet daha artacak şimdi, bunu istemiyoruz, o yüzden.

    işte bence en tehlikeli yorum, görüş de bu zaten. bunu nasıl içselleştirdiniz arkadaşım siz? böyle bir durumda şiddetin artacağını nasıl bu kadar rahatlıkla söyleyebiliyorsunuz? bunu söylüyor olmak problem zaten. hani demokratikleşmekten bahsediyordunuz, hani barış diyordunuz... niye bir parti kapatılınca takipçilerinin hemen silaha sarılacağını düşünüyorsunuz?

    şimdi buradan iki sonuç çıkarıyorum ben. siz de kendinizi buna inandırmışsınız, "kürtler silaha sarılır, gerginlik artar, şiddet olayları artar". e siz zaten inanmamışsınız bu halkın barış söylemine ki. sırf kürtler bu tarz yeşil sahalarda görmek istemediğimiz hareketlere girmesin diye destekliyormuşsunuz barışı. hem, madem demokrasi, barış istiyorsunuz, ve üstüne böyle bir "şiddet artacak" yorumu yapıyorsunuz, bunu niye eleştirmiyorsunuz? niye şiddetin artmaması gerektiğini de yazmıyorsunuz? demokrasi ve barış parti kapatmayla olmazsa, şiddetle hiç olmaz demek aklınıza nasıl gelmiyor?

    ikinci sonuç da kürtlerle ilgili, zira kürt olduğunu söyledikten sonra bu tarz yorumlar yapan yazarlar da demokrasiye, barışa inanmamış ki. terörist eylemlerin odağı haline gelen bir parti ("laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline gelen parti" misali bu söz) kapatılmış diye hemen şiddete mi başvuracaksınız? bunu destekliyor musunuz? o zaman demokrasiyi sadece araç olarak görmüşsünüz siz, deminki parantezin kapsadığı insanlar gibi.

    şimdi son diyeceğim şey şu, siz çocukken, oyun oynarken bir ihtilaf olduğunda hemen şiddete başvuran, kavgacı çocuklardansınız, ve bu hoş bir davranış değil, bir gün fark edeceğiniz umuduyla yaşıyorum.

    velhasıl, dtp nin kapatılması, destekçilerinin şiddet olaylarına başvurmalarını gerektirecek bir sebep değil. özellikle, eğer barış istiyorlarsa. bunu akıllardan çıkarmamak gerek.

    şiddeti, ne olursa olsun hiçbir hareket, olay meşrulaştırılamaz.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap