317 entry daha
  • atv'nin çarpıtma habaeri sonrası linç edilmek istenen grup.

    genç siviller'den bir grup arkadaşımız pkklı eylemcilerin attığı molotof kokteyli ile hayatını kaybeden serap eser'in ataköy camii'ndeki cenazesine katıldı. cenaze namazını kıldılar, dualara iştirak ettiler, yakınlarına taziyelerini sundular.

    cenazeye katılmak bir eylem değildi. vicdanı olan herkesin; genç, masum bir insanın daha ölmesi karşısında yapabileceği tek şeydi. kimseye basın bülteni gönderilmemişti. hiç birinin alnında genç siviller yazmıyordu.

    cenazeye katılan arkadaşlarımızdan şehadet çitil bir de çelenk yaptırdı. çelengin üzerine kendi adını ya da genç siviller yazmak yerine, serap ile aynı kaderi paylaşmış ceylan'ın adını yazdırdı. bunun şehadet için özel bir anlamı vardı. ceylan’ın komşu köyündendi. ceylan’ın başına gelen şehadet’in de başına gelebilirdi. şehadet orada tüm ceylanların adına bulunduğunu düşünüyordu.

    şehadet, cenazeden sonra siteye bir yazı yazdı. şehadet sadece serapın cenaze namazını değil aynı zamanda ceylan’ın gıyabi cenaze namazını da kıldığını hissettiğini söylüyordu. şehadet ceylan’ın cenazesine gidememişti.

    çelenk lice'deki, diyarbakırdaki tüm ceylanların, serap'ın tüm akranlarının üzüntüsünü temsil ediyordu.

    atv haber bu kadar masum duygularla yapılmış davranışı %100 yanlış anladı ve genç sivilleri provokasyon yapmakla suçladı.

    'darbeci baro' eylemini de 'provokasyon' olarak veren atv ana haber asıl provokatördür. atv’yi şiddetle kınıyoruz. bizi bilen takip eden herkesi de atv'yi kınamaya davet ediyoruz.

    bugüne kadar eleştiri, küfür, tehdit aldık ancak bu kadar korkunç bir ithama daha önce maruz kalmamıştık.

    (bkz: http://www.gencsiviller.net/haber.php?haber_id=222)
616 entry daha
hesabın var mı? giriş yap