3 entry daha
  • ülkemiz gitaristlerine özgü bir davranış biçimi olmadığı kesin. pedallara ilişkin binlerce site bulunması buna örnek gösterilebilir. bunu söylememin sebebi ise özellikle ülkemizdeki genç dimağlarımızda görülen özenti illeti ile alakalı olmadığını vurgulamaya çalışmamdır. yada bir sidik yarıştırma olarak görmüyorum ben bunu.

    burdan bu durumun bir hastalık olduğu varsayımına ulaşabiliriz.
    nice gitaristler biliyorum ki bu pedal mevzusuna takılıp gitar çalmaya vakit bulamamış, boş zamanlarını pedal dizilim sırası varyasyonları ve efect parametrelerini ayarlamakla geçirmiş. yazık...

    peki bunun sebebi ne olabilir?
    birincisi adam ne istediğini bilmiyor. yeni nasıl bir sound istediğinden kendinin bile haberi yok.
    piyasada kulaktan kulağa dolaşan aletleri deneyerek hedefine ulaşacağını sanıyor.'' abi bitane ds1 çaksam,boost olarakda jh1 alsam dist sorunum kalmıyacak. herkes onları tavsiye ediyor '' gibi.
    bir milyon çeşit pedalı arka arkaya dizip her bi sikimi halledeceğini sanması.
    müzik zevklerinin zamanla değişeceğinden haberdar olmaması.
    bir müzisyen olarak kendini geliştirdiği takdirde, elindekilerin sadece traş makinesi sesi çıkarmaya yaradığını fark etmesi.
    elindeki ki gitarın, kullandığı amfinin karakteristik özelliklerini bilmemesinden dolayı aldığı pedallardan kaynaklanan hayal kırıklığına uğraması. bununla beraber başka pedallara yelken açma güdüsü.
    gibi yanılgılar gitarist insanı maymun ediyor.

    the simpsons da ismini yanlış hatırlamıyorsam ''comic book guy'' diye bi adam vardı. çizgi roman, bilim kurgu filmleri gibi şeylere aşırı ilgili ve heyecanlı. o adama benzetiyorum bu arkadaşları. ama kınamıyoruz tabi. canlarımız onlar. sonuçta pedal dediğimiz alet efendi gibi gitarını çalan insanlara da makul seviyede gerekli. bu arkadaşlar piyasaya bol bol 2. el pedal sürerek, piyasadaki pedal ihtiyaçlarımızı karşılıyorlar. haklarını yememek gerek.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap