8 entry daha
  • bugün yakın bir arkadaşımı davet etmişler ankara'da rixos otel'deki seminer adı altındaki insanları ikna çalışmalarına. arkadaşım da geldi, ben de birini götürsem olur dedi. biz de ne olduğunu bilmediğimiz ve de arkadaşımızın yalnız kalmasını istemediğimiz için tamam gidelim dedik.

    gitmeden önce haklarında hiçbir fikrim yoktu, zaten öyle bir sistem geliştirmeye çabalamışlar ki insanlar merak edip en azından bu seminere gelmesi için merak etmeni sağlayacak her cümleyi ezberlemişler. seminerde de gördük bunu, tüm insanlar aynı şeyleri tekrar tekrar söylüyor. neyse, girdik otele. karşılaştığımız ilk şey ihtişam oldu. bak biz sadece bir seminer için otelin bu katını kapatabiliyoruz diyerek ne kadar büyük olduklarını göstermeye çalıştılar. konferans salonuna girmeden önce yakın arkadaşımı davet eden eleman tek kelime etmiyor sistem ve ne yaparak para kazanıldığı hakkında, merak uyandırmak için yapılan boş işlerden sadece birisinden başka bir bok değil tabii.

    öyle oldu böyle oldu girdik salona. ayrıca, üniversite öğrencilerinden kurulu en az 100 kişilik bir topluluk bekliyor başlamasını. gelen herkes getirenleri tarafından bize yapılan uygulamayla karşılaşıyor, içeri girince tüm cevapsız soruların cevaplanacağını söylüyorlar. salona girdik oturduk, bir adam çıktı sistemi anlatmaya başladı. dürüst olmak gerekirse sistemleri mantıklı, her türlü kasa kazanıyor. yani en üstteki (bu da şirketin sahibi oluyor) zarar etmeden herkese maksimumu kazandırmaya çalışıyorlar. ama mantıksız olan şey kazandırırken izledikleri yol ve kazanmak için yeni gelenlerin atması gereken ilk adım. izledikleri yol birazcık uzun o yüzden direkt mantıksızlığını söylüyorum, para kazanmanız için bu oluşuma üye yapacağınız iki kişinin farklı iki kişiler bulması gerekiyor, sonra bunlar yeni iki kişi buluyor; dallanıp gidiyor. para kazanmanız için ilk üye yaptığınız iki kişiyle oluşan sağ ve sol taraftaki dallarınızda 3 birimlik eşitlik olması gerekiyor. bu da ya en ucuz ilk adımı (1 birim) attıklarını var sayarsak kattığınız iki kişinin de ikişer kişi katması gerekiyor ya da pahalı ilk adımı (3 birim) attıklarını varsayarsak ilk adımda para kazanmaya başlıyorsun. sağdan uzayan ve soldan uzayan dalların 3 birimde eşit olduğu an (3=3, 6=6, 9=9 vs.) 250 dolar kazanıyorsun. 2. mantıksızlık ise işe girmek için ya 1 birim ya da 3 birim yatırmak zorunda oluşun. yatırmak olarak anlaşılmasın diye bir ürün aldırıyorlar sana anlaşmalı firmalarından. 1 birimlik ürünler 600 dolar ve 1000 dolar arası değişiyor; 2 birimliklerse 1600 dolar ve 2000 dolar. çoğu öğrenci de bu parayı borç alarak sağlıyor zincirdeki insanlardan, sisteme bağlamak için yapılan hamle bu da.

    sonuç olarak; insanları kandırmaya, bardağın dolu tarafını göstermeye çalışan bir saadet zinciriymiş. çok komikti yahu, insanların parayla ilgili hayalleri istismar etme çalışmalarını izlemek. yalnız dayak yemeyeceğimi bilsem, adamların katılımcıları zincirlerine çark olarak dahil etmek için sistemi sosyalizme benzettiği an salonu terk ederdim. içimden çok pis sövdüm o an, neymiş efendim herkes kazanıyormuş vs vs. insanların hayallerini kötüye kullanmaya çalışıyorsun, onlardan gerçekleri saklıyorsun lan sen. daha nasıl bir terbiyesizlik yapabilirsin.

    ek: bunlar gittikçe genişlemekte, yarın bugün dibinize gelebilirler. baştan hayır demek, seminerde her şeye kafa sallamaktan, evet ya iyiymiş bu demek zorunda kalmaktan çok mantıklı olacaktır. gerçi gittim hoş oldu, bu ortamları merak ediyordum. gördüm, küfrettim, geldim..
274 entry daha
hesabın var mı? giriş yap