554 entry daha
  • peşinen not; şimdi laf buraya (bkz: #17079333)'den gelmişti ama bundan sonrasının gideceği yer biraz karıştı işte. yazının uzunluğu bakımından sabrına güvenen varsa buyursun; zira yazarken benim bile çok defa yarısında çıkasım geldi, neyse..

    -yok bu böyle olmayacak ciddi ciddi bütün bunlar bir tesadüf olamaz demek ve beceremeyeceğimi bilsem bile işin arkasında görmediğimiz, bilmediğimiz bir şeyler olduğuna inanmak istiyorum, medyada şu son iki günde olanlara bakınca;

    başı bir yerde, kıçı bir yerde tuhaf bir polemik! dikkat çeken ama önemsiz olaylar, önem verilmesi gereken ama bu denli dikkat çekmesi gerekmeyen haberler, yerde iyi debelendik ama yine de ben üste kaldım derken yersiz tepinmeler, tepinecem derken yerle bir olmalar, bu sefer ben üste çıktım derken yersiz yersiz batmalar.. üstelik sadece 2 iki gün içinde olup bitiyor.

    bir yanda objektivizmi ve dinamizmiyle merkez medyanın rakipleri arasında sıyrılan ntv'si, diğer yanda radikalizmi ve idealizmiyle çevre medyada rakipleri arasında sıyrılan taraf'ı çıktı meydane iki gündür, en az zararla karşı tarafa nasıl en fazla zarar veririm diye haber niteliği taşısa da gerek bayatlamasıyla, gerek araklanmasıyla, gerekse de ha diyeyimki bir yere varması halinde taş çatlasa bir komplo teorisinin ıspatına dair ufak bir yol aralaması dışında kimseye hiçbir fayda sağlamayacak ipe sapa gelmez bir olaydan dolayı birbirini yiyor. ve sonuçta kimin daha az kimin daha fazla kaybettiği dışında, bir kazanan aramak için "acaba gerçekten başka bir komplo teorisi var da bu komplo teorisine dayalı polemik de onun için mi gerçekleşmiş oldu?" demek kalıyor..

    "-hadi diyelim taraf si ay eyy'in yayın kolu o kesin tamam herkes diyodu zaten, şahenk'in de karısı amerikalı diyolar ama yılmaz zamanında almanlarla filan çok içli dışlı olmuş orda ipler kopmuş falan, ha bi'de bu ara aydın doğan'la araları limoniymiş bunların içten içe seviniyomuş flan ceza işine.. lan şereffisizm benim aklıma geldiydii gurtlar vadisi lan buu! gaçgarlar var ya.. hani öbür kel de her yere kamera koyuyo falan. tamam abi iç hesaplaşma bunlarınki işte yesinler birbirlerini negzel.."

    gibi bir şey "saçmalarsam" ancak bu iki gündür gerçekleşen "saçmalığa" bi'benzetme bulabilirim.

    -lan siz zaten ayrı sektörlerdesiniz(tv-gazete gibi değil,merkez-çevre olarak), birbirinizin rakibi bile sayılmazsınız bu neyin savaşı? bu kadar basit hatalar bu kadar basit tepkiler, o kadar basit tepkilere o kadar basit eleştiriler, o kadar basit eleştirilere o kadar cıvık akıl bile sayılmayan ayarlar vermeler, sözlük trollerinden yandaş yaratmalar, twitler, özür dileyecez derken bile bi'yersiz rahatlık..

    "ntv nasıl çaktı kapağı, taraf'ta böyle özür dilemek zorunda kaldı işte" falan demekle yetinenlerden değilim ben heveslenmeyin boşuna, zaten hiçbir zaman da "ntv'nin santralinde bi'makina varmışta ordan hep beraber telefon açmış da helikopter düşürmüşler" diyenlerden/o yazıdan bu abukluğu çıkaranlardan olmadığım gibi!

    öyle bi'şeyi kolayca diyebilmem için;

    dün sabah ntv'nin kamuoyuna duyurusunda "işte hedef gösterildikte, asılsız haberde bık bık da, bizim alakamız yok da, dava açacaz da..", medya analizinde o kadar boş tartışmanın arasında sadece arada kaynayıp giden bir cümleyle "ben uzman diye uğur cebeciye sordum da işte helikopterin saati farklı olabilirmiş bazen, hem senin haberinde saatler bile belli değilki" tarzı yüzeysel <adı açıklanan uzman ile adı açıklanmayan uzman> yarıştırmalar...

    hakeza taraf cephesinde hazırlanalı-ortaya çıkalı-basına bir şekilde sızalı tam "4 ay" olan bir belgenin, madem böyle bir iddialı sunumu amaçlandığı halde ilk günden kullanılmayıp da "lan inanmadı ipneler dur ben şunu, bugün koyayım da ciddiye almak zorunda kalsınlar" diyerek gündemi sündürmeler...

    bundan fırsat bilerek baş köşeden laf yollamalar, açık mektupla had bildirmeye çalışmaları...

    derken haber tekrar ısıtılıp tekrar ortaya çıkarılmasının ardından tam 40 saatten az fazla bir süre geçtikten sonra "iletişim hizmeti aldığımız özel şirketle konuştum haberler iyi" müjdesi geldikten sonra herkesin sanki daha olayın başından beri gmt-tsi(gmt+2) farkını biliyormuş da konuşuyormuş gibi ahkam kesmeleri, türkiye'nin ilk ve halen en ciddi haber portalının işi gücü bırakıpta sözlükten kolpa kilişe araklamarı..

    gibi şeylerin olmamasını "tercih" ederdim. ama tabi hatayı ilk 4 saat içerisinde "hazır fırsat ele geçtiği anda" bertaraf etmek dururken, hatalara hatalara karşılık vererek konuyu 40 saate yaymakta garip bir tercihtir.

    aman.. neyse ne artık! bana ne madem bir taraf olan taraf bertaraf olup bitaraf olan ntv'ye özür dileyeceğim demiş, bu polemiğin analizi bana mı kalmış?

    (bkz: hadi öpüşün barışın bakiyim)

    peşinen not(1): analizi manalizi sittirettim de, bi'şeylere inanmak istiyorum derken amaniin böyle gökten nassı bi'mucize yağdı biliyonuz mu böyle vahiy gibin bişi? o dakka çakralarım açılmış, çözmüşüm işi;

    -hani ntv'de hükümetün suyuna girdi vesselan bundan böyle napacaz mirim? hiç unutmam hele neydi o sözlüğün selebiritisi her daim yüksek kalan trendisi banu güven'in seçim zamanı rte'nin ağzının içine bakmaları falan..

    -hani son zamanlar bizde böyle bi'boşlukta kalmalar çaresizlikten cumhuriyetmizin, laikliğimizin, ulusal değerlerimizin, her daim sadakatin şerefimiz olduğunu göz bebeğimiz silahlı kuvvetlerimizin basındaki son kalesi doğan grubuna rte'yle karşı karşıya geldi diye "son kale" muamelesi yapmalarımız falan..

    heh işte alın size en kallavi komplo teorisi; 2+4 yıl daha hükümet olacağı belli olan bu akp var ya, işte taraf'ı kullanarak bu polemikle kendi muhalefetini tayin etmiş oldu. yeniden her şeyimizsin entivi! sen yeterki böyle akp-abd-taraf-meme karşısında dur, biz seni baş tacı etmesini biliriz feda olsun entrylerimiz sana!

    peşinen ikinci not(2); o kadar yabana atmayın canıımm "hükümetin teröristleri affetmesi sonucu oluşan infiali unutturmak için böyle bir polemiği tertip etmesi"nde çok daha mantıklı bir komplo teorisidir bu yukarıdaki, çünkü bugün(yani dün) zaten neredeyse bütün gazeteler gül ve erdoğan'ın sözleriyle manşeti belirlemiş, buna ek olarak yine neredeyse tüm haber bültenlerinde ilk o röportajlar verilmişti. bu ntv-taraf tartışmasıysa ancak sözlükte bu kadar gündemde kaldı sırf işin içinde taraf olduğu için..

    peşinen son not(3):

    "hiç bu kadar lafı kıvırtma, uzatma taraf bir bok yedi ve ayarını gördü savunmaya çalışma soroscu,tarafçı,akepeci !!!!!111"

    diyecek olanlarsa bu yazıyı buraya kadar okumayı nasıl başabildi??? işte ben bütün günümü buna hayret etmekle geçireceğim şimdiden emin olabilirsiniz! "yavrum, evladım, guzum, gaymağım, arım, balım, peteğim.. taraf'ın yediği bokun <zaten senin bildiğini sandıklarından ibaret olmadığını> ve o bokun daha fazlasını dün uzun uzun yazdım zaten! bu entarinin başında verdiğim entaride, daha ona bakmadan nasıl açıldın sen buralara kadar..

    bu şimdiki entarinin derdi; ntv dün bu işe noktayı koyup kestirip atmak varken neden bugüne bıraktı/kalmasına müsade etti?

    -biri sadece sabahın bu vaktinden birkaç saat önce basımı bitip bütün gün ortalıkta dolaşa dolaşa 24 farklı elde bayatlayacak olan gazete+öğlene doğru güncellenip bir gün boyunca hiç değişmeyen internet sayfası! diğeri bu saate kadar geçen 24 saatte; 24 farklı gazetenin manşetini belirleyebilecek yahut belirlenmiş manşetini değiştirtebilecek yoğunlukta yayın yapan televizyon+her saniye güncellenen haber portalı..

    muhatap almama durumu da değilki bu olay! öyle olsaydı hiç muhatap almazdın ne güzel; böyle de başın ağrımamış olurdu, ama medya müfettişiyim ayağına dün "reröreröö.." deyip geçiştirdiğin bugün iş ciddiye binince "zamansız taraf al sana gmt" diyen zeytiyağı modu da ntv'ye yakışmadı! taraf'ın ettiği halttan "katil=ntv" mesajını çıkaracabilecek olan sığır; dün de sığır, bugün de sığır. hakeza o belge geçtim dört ay öncesini; dün de aynı, bugün de aynı. uluslararası saat ile yerel saat farkı hakeza bugün çıkan kanunla belirlenmiş bir şey değil, taraf hakeza bir gecede; bir avuç insanın çıkardığı kesim gazetesinden, bir medya holdinginin parçası olan kitle gazetesi olmuş değil... sana dokunmayan haberler karşısında sergilediğin "aklıselim" gösterdiğin "objektif tutum" bir gecede sana dokununca belli olan bu zaayifet ve ona karşılık ortaya çıkan bu kompleks neyin nesi? onu diyorum sadece.

    yoksa ben de bilirim "ntv, taraf'a uyup bi'bok yedi o dakka gözümden düştü" demesini..

    neyse "sonuçta bundan <daha hatalı> olan bir taraf'tan gelecek özürü tamamen hak ediyor" dedim kurtuldum, nokta.
3329 entry daha
hesabın var mı? giriş yap