394 entry daha
  • . allah'ın değişik surelerde 20'den fazla ayette bildirdiğine göre, kuran-ı kerim: "biz insanlar tarafından kolayca anlaşılması; anlaşılıp düşünülmesi; düşünülüp yorumlanabilmesi için apaçık olarak indirilmiştir, ki kolayca anlayabileceğimiz de bir kitaptır." http://sozluk.sourtimes.org/…uran-ı kerim&kw=apaçık

    . dinci tüccarlara göre ise aynı kuran-ı kerim: "islam alimleri olmadan anlayamayacağımız, anlattıgı evrensel hakikate asla ulaşamayacağımız bir kitaptır."

    yani allah/tanrı: "kuran-ı kerim çok açıktır, çok kolayca anlaşılabilir bir dil ve ifadededir. okuyun, düşünün, anlayın, öğüt alın, ki evrensel hakikate yani bana ulaşın!" diyor.

    dinci arsızlar ise: "kuran-ı kerim apaçık değildir, okuyunca anlaşılmaz, mana ve mecazları birebir alınamaz, alınırsa evrensel gerçeklere ulaşılamaz!" diyor.

    ~

    ben müslümanım diyen, kendini imanlı addeden bir insanın içinde bulunduğu öğretiye göre girebileceği en büyük günahlardan biri de allah'a şirk koşmaktır, ki bu halde yapılan da işte tam olarak budur!*
1413 entry daha
hesabın var mı? giriş yap