117 entry daha
  • sözlüğe tamamen duygusal yaklaşmaktan ileri gelen bir yakınmadır. şöyle bir yüz ifadesiyle dile getirilmesi makbuldür. $__$

    şahsen, maddiyat ve maddi kaygıların içerisine dahil oldukları hiçbir kavramı güzelleştirdiklerini görmediğimden desteklemeyeceğim bir talebin ifadesidir de.

    ayrıca, yazarın sözlüğe kattıkları ve sözlüğün yazara kattıkları kıyaslandığında, kimin kime ne anlamda bedel ödemesi gerektiği de tartışmaya açılabilir. burada "sözlüğün yazara kattıkları" kısmındaki "sözlük" kavramını da, sözlüğe yazan diğer yazarların oluşturması ise ayrı bir güzelliktir. yani özetle herkes birbirinin yarattığı içerikten bir şekilde faydalanmakta, eğlenmekte, bilgilenmekte, tartışmakta, güzel vakit geçirmekte, tavsiye almakta vesairedir. sözlüğün 99 yılında penayla kano kullanarak yola çıkmasının ardından 10 yıl içinde bu hale gelmesinin altında, kişilerin tamamen kendi istekleriyle bu paylaşımın içerisinde yer alma istekleri yatmaktadır.

    hal böyleyken evirip çevirip olayı yine paraya bağlamak, bir şekilde sözlüğün reklam gelirlerinden pay talep etme çabasına girişmek olacak iş değildir. birinin fikri ile, emeği ile ya da şansı ile bile olsa kazandığı paraya bakıp ağız sulandırmak toplumumuzda sıkça rastlanan bir sendrom olduğundan da yadırgamamak gerekir.
69 entry daha
hesabın var mı? giriş yap