7 entry daha
  • ne denirse densin, benim nezdimde burayı güzel yapan amatörce yazılan yazılardır. canım ister günde 2346 entry yazarım, canım ister bir sene uğramam.

    kaldı ki sözlük gibi bir formatta (ki ilgili başlıkta bol bol açıklanmış) gelirin hakkaniyetle bölüştürülmesi gibi bir durum pek mümkün değil.

    çok yazana mı para verilsin? o zaman herkes çok yazar...
    çok popüler olana mı? kime göre popüler neye göre popüler?
    çok bilgi içerikli girene mi? bilgi manyağı oluveririz mazallah.
    çok şükelaya mı? badim var kazanıyorum...
    eşit mi dağıtılsın? oldu canım görürsem söylerim.

    bu sorulara cevap vermeden haydi madem öyle işte böyle diye gidilmez. ayıp ayol..

    ha ortada bir gelir var ve bu sözlük giderlerinden fazla kardeşim diyorsanız şöyle izah edeyim. hemen yan ilçede 500 kadar fabrika var. ortada bir gelir var (bir gelir var, bir gelir var; dibin düşer mealinde) ve bu geliri üreten işçiler düdük kadar maaş alıyorlar. patronlar da geri kalanını. sanıyorum kapitalizm bu. kaldı ki ortada gerçekten sadece sözlük giderlerini karşılayacak gelir olsa bu kez telif hakkı isteği saylanmayacak eyle mi?

    ekşi sözlük yazarıyım diye gerinmek, bişında kollar patlıcan geyiğiyle bol kepçe eğlenmek, yeni insanlar tanımak, genel kültür geliştirmek paha biçilemez. geri kalan herşey için telif hakkı...

    madem ile başlayıp olası tüm cevaplara siktirip giderim o halde formatı hoş olmuş, güzel olmuş. kesin bi adı vardır bunun. peşin peşin cevap verip olası tüm yorumları anlamsız kılmak diye. bilemedim.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap