8 entry daha
  • işkenceci polislerin daha az hapis yatması için yargıtay'a başvurup ceza indirimi isteyen kurum.

    birtan altunbaş'ı işkenceyle öldüren polislere 35 aylık cezayı bile çok görmüş olmalı ki, cezanın 21 aya indirilmesi için çaba harcıyor.*

    adalet bakanlığı böyle yaparak, kimin adaletini savunduğunu da ülkeye duyuruyor. işkenceci polise, bak, diyor, arkandayım. işkenceye devam. seni sonuna kadar korurum. halka ise gözdağı veriyor: kolluk güçlerine, devlet terörüne karşı çıkmayacaksınız, başınızı kaldırmayacaksınız. alacak verecek, emeğinizi satacak, gerekirse işsiz kalarak kapitalizme can vereceksiniz.

    bugün 7 milyon insan işsiz, 18 milyon insan ise yoksulluk sınırının altında yaşıyor. yani iş sahibi olmak bile yoksulluktan kurtulmak için yetmiyor. 1 milyon insan açlık sınırında, yani ölümün kıyısında. unakıtanların firması ilk 500'e giriyor, güler sabancı dünyanın en güçlü 100 kadını arasında anılıyor. başbakan'ın damadının ortak olduğu şirketin karları katlanıyor.

    bu düzen işsize, sömürüye nasıl muhtaçsa, polise işkenceye de öyle muhtaç. yürütmesinden, yargısına, adli tıbbından hapishanesine kadar böyle yapılanmazsa hemen çökerdi.

    *http://www.yuruyus.com/…sid=6445&dergi_sayi_no=223&
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap