793 entry daha
  • cevab vereyim: öncelikle evrim nedir ne değildir: evrim bir defa kendini kopyalayabilen şeylerdeki (replicator) nesiller arasındaki değişimlerdir. bu şeylerin ilk defa nasıl oluştuklarıyla ilgilenmez. evrimden bahsedebilmemiz için, bir defa kendini anlamsızca, elinden geldiğince kopyalayan birşey olacak; sonra o kopyalardan hangilerinin ne nedenlerden dolayı hayatta kalıp kendi özelliklerini bir sonraki kuşağa aktarabildiklerini inceleyeceğiz.

    yani evet arkadaşım, hayatta kalmak çok anlamsız. eminim ki bu kendini kopyalayan arkadaşın, bir çok hayatı anlamsız bulan mantıklı çocukları oldu. ama onları bugün göremiyoruz. çünkü yaşamamayı seçtiler. sen bir şekilde yaşamayı seçip hayatta kalanların çocuklarısın. çevrene baktığında "neden ortalıkta bu kadar mantıksız insan var?" diye sorduğun oluyor mu? benim oluyor. aha bundan. (bkz: idiocracy)

    rekabet nedir, ne değildir? arkadaşım al bir sözlük bak. "rekabet" sözcüğü nedir? cümle içinde nasıl kullanılır?
    başlangıçta elimizde kendini anlamsızca deli gibi kopyalayan bişey var. bunun çocuklarından bazıları bir nedenle ölüyorsa, -mesela başka bir türün, onun bağımlı olduğu yiyeceği tüketmesi nedeniyle falan- deriz ki; o tür, öbürüyle rekabet koşullarına dayanamadığından öldü. yoksa hiç bir kopyalayıcı "gideyim şunla bi rekabet edeyim" diye olaya girişmiyor. rekabet bir koşuldur; amaç değildir. içgüdü gerektirmez.

    uykum geldi.
7208 entry daha
hesabın var mı? giriş yap