783 entry daha
  • bir de cehalet kaynaklı saçma sorular meselesi var. başlayalım.

    >evren çok karmaşık, o zaman allah var.

    karmaşıklık dizaynı kanıtlamaz. fraktaller doğada dizaynsız da oluşur, gayette karmaşıktır bunlar. bu ben bilmiyorum öyleyse allah var argümanı, mantıksızdır.

    >evrim uydurma, yaratıcı olmadığını göstermez, lamarck, ara tür.

    evrim uydurma değildir. tanrı olmadığını göstermez, o doğru. ha bazı dinlerin tanrılarının elinde patlar, o ayrı konu. o da iddialarının kıvrılamamasındandır. ve evrim yaratıcı olmadığını gösterir iddiası dindarların iddiasıdır, biz bunu hiç iddia etmedik. kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz.

    lamarck'ın evrimle hiç bir alakası yoktur. lamarck'ı örnek göstermek ben hiç bir şey bilmiyorum demekten farksız.

    ara tür, tam tür diye birşey yoktur. bu eski ve kafa karışıklığına sebep olan bir kavram. şu başlığı okumaya zahmet etseniz göreceksiniz ama, yine de açıklayayım. tür kavramı, bizim canlıları sınıflandırmak, ayırmak için icat ettiğimiz birşeydir, soyuttur. ara tür, birbirini takip eden 3 canlı ortasındaki türdür. a,b,c kuşları birbirini takip ediyor ise, b a ile c'nin ara türüdür, ileride d kuşu ortaya çıkarsa c ara tür olur. biz yeterince evrimleşirsek, şu andaki türümüz ara tür olacak. yani neymiş ara tür iki tam tür arasındaki ucubik birşey değilmiş. crocoduck gibi birşey yok. canlılar azar azar değiştiğinden, her ara tür de gayet fonksiyonel canlılar. yani balık bir anda yarasaya dönüşmüyor ki, arası ucubik birşey olsun? arada onlarca ve onlarca aşama var, ve hepsi de fonksiyonel. bu argümanda ancak cahil yada okuduğunu anlamaktan aciz insanlar için geçerli.

    >canlılar niye dar bir sıcaklık aralığında yaşıyor, niye güneşte yaşam yok?

    zaten cevap verilmiş, ama bende birşeyler ekleyeyim. şimdi bir kere bu evrimle alakalı değil. evrim türlerle ilgilenir yaşamın başlangıcıyla değil. darwin'in origin of the life* yerine origin of the species* başlığı kullanması boşuna değildir. bu abiyogenezin konusudur. yine cahillik.

    yaşam kimyasal bir olaydır. kimyasal aktivite yoksa yaşam mümkün değildir. aşırı soğukta enerji olmadığından reaksiyon elde edemezsiniz. o sıcaklıklarda herşey katıdır zaten. çok aşırı sıcakta da atomlar kimyasal bileşik oluşturamazlar, yine yaşam olmaz. zaten pek çok madde birbiriyle bir çözücünün içinde çözülmeden reaksiyona giremez bile. üstelik karmaşık moleküller için ametaller şarttır, metallerin bağ yapma kapasitesi çok sınırlıdır. yani yaşam için, enerji kaynağı ve kimyasal aktivite gerekir. fakat yaşamın şartlarının olması, allahı kanıtlamaz, evrimi bile çürütmez. evrim canlılardaki değişimi inceler, oluşumunu değil. bir kaç yüzyıl önce insanların zannettiğinin aksine, güneş lekelerinde şehirlerin olmaması, size faydasızdır.

    >faydalı mutasyon yok. bütün mutasyonlar zararlı.

    yine bir cahillik örneği. bir defa bir mutasyonun faydalı olması çevre şartlarına bağlıdır. misal şu link:

    http://www.wired.com/…ech/health/news/2005/01/66198

    burada ccr5 isimli bir mutasyondan bahsediyor. bu mutasyon varsa, aids olamıyorsunuz. yani faydalı bir mutasyon. aids olmasaydı nötr olacaktı. aids olmasaydı ancak başka bir hastalığa yakalanabilir hale getirseydi bizi, zararlı olacaktı. hayır bazen bu naneler hem yararlı, hem zararlıdır bile. mesela orak anemisi ömrünüzü kısaltır, ama sıtmaya da yakalanmazsınız(http://en.wikipedia.org/wiki/sickle-cell_disease).

    bütün mutasyonlar zararlı demek için ise, basını bile takip etmiyor olmak lazım. örneğin aşağıdaki linkte her insanda 100 ila 200 arası mutasyon oluştuğunun kanıtlandığı yazıyor, ki dna kopyalama enziminin hata oranları ve dna uzunluğu bilgisi kullanılarak yaklaşık değerler yıllar önce hesaplanmıştı. kısaca hepimiz mutantız, ve hilkat garibesi de olmadığımıza göre mutasyonlar aslında hemen her zaman nötr.

    http://news.bbc.co.uk/…i/science/nature/8227442.stm

    >kısacası benim imanımla yakından uzaktan ilgisi yok yani evrim zırvasının.

    eminim öyledir.
7227 entry daha
hesabın var mı? giriş yap